Den største markedsføring i nordisk dagligvarehandel

Reklamekampagne. Gillette lancerer en ny barberskraber, men det er langt fra et skrabet budget, der ligger bag en massiv tæppebombning af de nordiske forbrugere.

Den moderne mand vil have komfort og præcision, når han barberer sig. Det ønske imødekommer Gillette ved at lancere det, virksomheden betegner som næste generations barbersystem og systemet markedsføres i disse dage med en omfattende kampagne, som ifølge Gillette er den hidtil største reklamekampagne i nordisk dagligvarehandel.

Michael Holm, der er assistant brand manager for Gillette, fortæller om markedsføringen af det nye system:

- Vi tæppebomber i disse dage forbrugerne med vores reklamer. Vi er på alle tv-stationer, der kan ses i Norden, med 60 sekunders spot og helt korte spot, og vi har placeret reklamerne på tværs af alle tv-kanaler, så seerne ikke kan slippe for at se reklamerne, selv om de zapper væk. Vi kalder internt den form for markedsføring for "road blocker", hvor vi massivt påvirker forbrugerne til at købe det nye barbersystem.

Mange reklamekanalerKampagnen for det nye finder sted samtidig i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Når den mest heftige tæppebombning af forbrugerne er overstået, fortsætter Gillette med at reklamere for det nye barbersystem med større interval mellem reklamerne. Gillette tager først og fremmest alle traditionelle markedsføringskanaler i brug som tv, radio, aviser og magasiner og på stilladser. Virksomheden benytter sig i den fase af flere reklamebureauer, men især BBDO og MediaCom.

Hertil kommer en intens markedsføring i de nordiske dagligvarekæder, både i butikkerne og i husstandsomdelte reklameaviser.

Gillette tager i denne kampagne for alvor de moderne, elektroniske medier i brug. Således markedsføres Gillette Fusion også på internettet, især de store sites med hotmail, så man ad den vej rammer de unge forbrugere.

Procter & Gamble har mange års erfaring i at målrette markedsføringen af dagligvarer mod de rigtige forbrugergrupper, men de moderne medier, som de helt unge forbrugere foretrækker, har Procter & Gamble endnu ikke så store erfaringer med:

- Procter & Gamble er traditionelt stærk inden for print og tv, men koncernen har kun lidt erfaring med internettet. Med markedsføringskampagnen af det nye barbersystem vil vi få mange flere erfaringer, siger Michael Holm.

Dyr produktudviklingGillette Fusion erstatter Gillettes tidligere succes inden for barbersystemer, Mach3-skraberen. Omkostningerne ved at udvikle Fusion barbersystemet har været meget store for Gillette, ikke mindst fordi virksomheden har udviklet en helt ny teknologi til at fremstille de nye barberblade.

Inden Gillette gik i gang med den omfattende produktudvikling, foretog man en verdensomspændende forbrugerundersøgelse.