Den nye slotsherre

Det er en mand med penge på bogen, som har købt Klaus Helmersens gods i Skotland. Flemming Skouboe solgte tidligere på året LM Glasfiber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Portræt

I foråret solgte Flemming Skouboe familiens livsværk, virksomheden LM Glasfiber i Lunderskov, til den engelske investeringsfond Doughty Hanson & Co.

I fredags brugte han nogle af sine mange penge på at købe Klaus Helmersens gods, Glen Feshie, i Skotland.

Den 52-årige Flemming Skouboe vil benytte det skotske gods til jagt, som er hans store interesse, hvilket tidligere har fået ham til at købe den danske ø, Fænø, i Lillebælt.

»Jeg vil drive godset videre, som Helmersen har gjort. Jeg har faktisk de sidste par år gået og kigget efter mulighederne for at købe et gods i Skotland, og pludselig var muligheden der,« siger Flemming Skouboe, der ikke ønsker at oplyse, hvad han har givet for Glen Feshie.

Flemming Skouboe er ikke særlig kendt i København, men det er han på Kolding-egnen. I første omgang fordi han var eneejer af LM Glasfiber siden 1990 og frem til foråret.

Virksomheden er blevet kaldt en af Danmarks største industrisucceser. Den blev startet af Flemming Skouboes far i 1947, og er i dag verdens førende producent af vinger til vindmøller, hvor virksomheden har en markedsandel på 47 pct. Sidste år havde LM Glasfiber en omsætning på 1,9 mia. kr.

Kendskabet til Skouboe i det østjyske skyldes også hans store interesse for kulturlivet. Han sidder bl.a. i bestyrelsen for kunstmuseet Trapholt, er formand for bestyrelsen på Designskolen i Kolding. Og så er han stærkt engageret i såvel sejlsport som håndbold, hvor han også deltager i klublivet.

Flemming Skouboe beskrives som en varm, venlig og imødekommende mand, der går i folk med træsko på. Han taler lige ud af posen, og han forventer, at folk gør det samme over for ham. En god kammerat og et stort legebarn, der elsker fest, god mad og vin.

Men han er også en ilter herre, der er vant til selv at bestemme. Han er vant til at handle hurtigt ud fra egne ideer. Folk beskriver Skouboe som en rastløs ildsjæl, der hele tiden søger nye udfordringer. Det er købet af Helmersens gods i Skotland vel et eksempel på.