Den hårdtslående købmand

Købmandskab. Da boksekarrieren sluttede i 1982, gik Hans Henrik Palm i gang med at lægge grundstenene til et eventyr, der har sikret den kompromisløse bokser en position som dansk fitness’ førstemand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>5. november 1982 lød gong-gongen for sidste gang i Hans Henrik Palms boksekarriere efter et nederlag til waliseren Colin Jones, og kort efter valgte den 26-årige bokser at lægge handskerne på hylden.

En øjenskade havde tvunget knægten fra Lyngby til at indstille karrieren før tid, og det store spørgsmål for den disciplinerede fighter var, hvad der nu skulle ske.

Siden han var 12 år havde boksning været hans liv. Hele hans dag havde været tilrettelagt efter træning og en konstant stræben efter at blive en bedre bokser.

Men pludselig var alt det væk, og den ellers så folkekære weltervægter var ikke længere interessant for den almindelige dansker.

- Det er hårdt, at folk pludselig ikke har brug for dig længere. Det er et kæmpe tomrum, for som idrætsmand stræber man efter anerkendelse. Det var også årsagen til, at jeg hurtigt efter mit karrierestop begyndte at involvere mig i fitness-branchen, siger Hans Henrik Palm, der i løbet af sin aktive karriere havde investeret lidt i et par fitnesscentre i kæden Form & Figur.

Storaktionær i ParkenEngagementet i fitnesscentrene kulminerede i 1986, hvor den tidligere isenkræmmerelev åbnede sit første center på SAS-Hotellet på Amager. Et center, der i dag er en del af Fitness.dk-kæden, som Hans Henrik Palm etablerede, efter at han havde solgt Form & Fitness, der var en efterfølger til Form & Figur.

Fitness.dk-centrene, som Palm etablerede i 2002, står i dag som kronen på bokserens fitnessværk, idet kæden i maj 2005 købte konkurrenten Fin Form og fusionerede med Hard Work Studio nogle måneder senere.

Med 33 centre rundt omkring i Danmark var kæden nu en af de absolutte sværvægtere i den danske fitness-branche.

Sidste år gik Hans Henrik Palm så med planer om at børsnotere kæden, men i stedet dukkede fodboldbossen Flemming Østergaard op og tilbød at købe Fitness.dk for et trecifret millionbeløb og en god portion aktier i Parken Sport og Entertainment.

Det tilbud takkede Palm pænt ja tak til og kunne ud over en stor pose penge nu også kalde sig den tredjestørste aktionær i Don Ø’s voksende fodboldvirksomhed med en aktiepost på seks procent.

Fremtid som promotorSucces i erhvervslivet og de mange millioner på bank-bogen har dog ikke fået Hans Henrik Palm til at glemme den modgang, han oplevede i begyndelsen af 90’erne.

Dengang var der ingen fremtid i fitness herhjemme, og der var absolut ingen banker, der ville låne penge til en mand, som ville åbne et fitnesscenter.

- Jeg har da ligget vågen flere gang om natten og følt bankens kolde ånde i nakken. For der var virkelig ikke mange, der troede på, at man kunne tjene penge på fitness. Men jeg har altid vidst, at man kunne lykkes med det, så længe man gjorde det med hjertet og arbejdede hårdt for sagen, siger Hans Henrik Palm, der stadig selv træner i fitness.dk’s center på Østerbro i København.

Men det er ifølge ham selv blot som motionist og med det simple formål at holde maven under kontrol.

Kærligheden til sport og især hans gamle fag er dog stadig uforandret til trods for hans motionisttilværelse.

Det er grunden til, at Palm i foråret assisterede sin gamle læremester Mogens Palle i at arrangere Danmarks boksedarling Mikkel Kesslers VM-kamp mod Librado Andrade i Parken. Selv vil den tidligere boksekonge ikke udelukke, at han vil arrangere flere stævner i fremtiden om end, der ikke pt. eksisterer konkrete planer på den front.

Gammelt købmandskabSom det ser ud nu, har Hans Henrik Palm dog også rigeligt at fordrive tiden med.

Ud over sit fitnesseventyr har han nemlig gennem mange år investeret i ejendomme og købte blandt andet det ene af kontortårnene i Parken for 135 mio. kr.

Derudover ejer han 45 procent af firmaet E-Billetter, der sælger billetter til sportsbegivenheder og koncerter gennem Billetlugen. Men selv om mange nok er blevet overraskede over, at der lå en habil forretningsmand gemt i den kompromisløse bokser, ser Hans Henrik Palm det som en helt naturlig ting.

- Jeg har lige siden skoletiden altid handlet og solgt ting. Så købmandskabet har altid været der. For mig handler det om at få en idé, sætte den på skinner og lykkes med den. Og så måske sælge den igen, smiler Hans Henrik Palm, mens han mageligt læner sig tilbage i stolen i baren på SAS-hotellet på Amager. Det hotel hvor fitnesseventyret for alvor begyndte for mere end 21 år siden.