Deloitte ind i Danmarks største åbne kontorhus

Danmarks største revisions- og rådgivningsfirma bor nu også i Danmarks største åbne kontorhus. Deloitte er netop flyttet ind i 26.000 nyopførte kvadratmeter i DeloitteHuset på Islands Brygge, hvorfra 1200 medarbejdere kan servicere kunderne.

Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet nye tider for revisorerne, skatteeksperterne og advokaterne hos Deloitte. I forrige weekend flyttede cirka 1200 medarbejdere fra tre hidtidige kontorhuse i København - og ind i et nyopført vidunder af et moderne kontorhus på Islands Brygge.

Dermed kan medarbejderne i Danmarks største revisions- og rådgivningsfirma nu prale af, at deres domicil er Danmarks største åbne kontorhus. 26.000 etagekvadratmeter nybygget kontormiljø under tag samt 12.000 kvadratmeter parkeringskælder i to niveauer.

»Hele huset er bygget til kommunikation og samarbejde. Der er kun få cellekontor. Hele ledelsen samt 60 procent af partnerne har valgt at arbejde på en ny måde,« forklarer formanden for byggeudvalget hos Deloitte, statsautoriseret revisor Ole Ferbing.

»Vi har forberedt det nye domicil i flere år. Behovet blev forstærket, da Deloitte overtog Andersen for tre år siden. Vi har oplevet, at det er svært at skabe en integreret virksomhedskultur, når man ikke sidder sammen i hverdagen. En vellykket integration forudsætter et hus af den slags, som vi nu er flyttet ind i. Det sætter ekstra skub i processen.«

Ifølge Ole Ferbing er der gennemført 200 manuelle samt 600 digitale interviews blandt medarbejderne forud for indretningen af det nye kontordomicil.

Selve flytningen varede fire dage - og omfattede flytning af 15 kilometer hyldeplads. De nye kontormøbler fyldte 100 lastbiler.

Det nye kontorhus ejes af Deloitte Fonden, som udlejer på markedsvilkår. Og huslejen i det nye domicil bliver lavere end de tre huslejer, man hidtil har betalt i hovedstadsområdet.

Stram arkitektur
DeloitteHuset er opført i Ny Tøjhuskvarteret på Amager - over Langebro og til højre - centralt placeret i forhold til city, Ørestad og Metroen. Her ligger DeloitteHuset nu på Weidekampsgade, side om side med KL-huset og HK-huset, der også er bygget de senere år.

Husene er opført i henhold til en stærk og stram masterplan fra Københavns Kommune.

Planen har et klart byarkitektonisk sigte og er udarbejdet i en workshop, som har fastlagt nogle fælles retningslinier for alle tre domicilbyggerier, hvoraf Deloitte er det største.

De tre bygninger fremstår som mentalt forbundne enkeltbyggerier på kanten mellem land og vand.

Alligevel er der noget særligt ved DeloitteHuset, tegnet af 3XN, som også var blandt deltagerne på den kommunale workshop forud for udarbejdelsen af masterplanen.

Husets udvendige geometri er stram og i lighed med de øvrige kontorhuse præget af rette linier og rektangulære former. Men der er også blevet plads til en række mere organiske indslag, som giver kontorhuset et venligt og imødekommende præg.

»Frodige hængende haver er skåret ind i bygningskroppen, hvor de giver plads for pause og rekreation, åbner for ekstra dagslys og skaber en stor ydre overflade,« forklarer arkitekt MAA Kim Herforth Nielsen fra 3XN.

»Det udnyttes til at placere kontorarealerne attraktivt og velbelyst langs den ydre facade, med udsigt og adgang til frisk luft. Facaderne er opbygget som dobbelte glasfacader med naturlig solafskærmning i form af lette, brede persienner.«

Når man som gæst træder ind i bygningen via receptionen på husets venstre side, skal man fortsætte forbi receptionen for rigtigt at få et indblik i husets indre skønhed. Fra et hyggeligt sofahjørne kan man kaste nakken tilbage og sende et blik op i de svimlende højder i det indre atrium.

Lyskunst i atrium
Lyskunstneren Steven Scott har skabt et lille mirakel af en original lyskunst, som dominerer det store centrale rum. Lyskunsten knytter sig til de mange forbindelser, som syr atriet sammen op og ned og på kryds og tværs. Undersiden af trappeløb og gangbroer er lysende og kan skifte farve efter et forprogrammeret forløb. Farverne kan varieres i det uendelige.

Kontoretagerne udgør sammen med det centrale atrium ét stort rum, hvor en lækker detalje er trælamellerne, der løber på tværs og skaber naturlige overgange mellem etager og etageadskillelser.

Overalt i huset er der unikke mødesteder. 3XN har designet alle de stationære møbler, hvor det gennemgående materiale er den ædle afrikanske træsort wengé (Congo-palisander), der på smuk vis understreger seriøsiteten og traditionerne, der også hører branchen til.

Kontorarealerne er primært udformet som storrumskontorer, men på alle etager er der back-up rum i form af studieceller, lounges og møderum, som giver mulighed for fordybelse og fortrolighed.

Dertil kommer husets ekstraordinære faciliteter som fitness-rum, kælderbar med videre. Et særligt smukt rum er et auditorium i stuen med 160 siddepladser og væggebeklædt med lysebrunt læder.

Diskretion og åbenhed
Hele 6. salen er åben for gæster. Her møder man en udendørs cirkulær tagterrasse, skåret ned i penthouse-etagen, hvorfra man har en unik udsigt over Københavns berømte tårne.

Alle, der kender Deloittes gamle kontordomiciler, må i det hele taget glæde sig over den åbenhed, som præger det nye domicil. Hvor man tidligere havde fornemmelsen af at »komme i audiens« hos revisorerne og rådgiverne, føler man sig nu mere velkommen - i det åbne miljø.

Men ifølge Ole Ferbing lægger Deloitte stadig vægt på den naturlige diskretion, der er en del af branchens vilkår. DeloitteHuset har derfor også plads til diskretion og fordybelse.

»Der er et massivt behov for diskretion i vores branche. Det understøtter huset også. Vi er stadig diskrete, hvad angår vores kunders forhold, men selv har vi intet at skjule. Derfor har vi bygget et hus, der først og fremmest signalerer åbenhed,« siger Ole Ferbing.