Debenhams lukker i Fields

Stormagasin-kæden Magasin, som ejer Debenhams i Fields, vil lukke Debenhams, som kører med underskud og åbne en Magasin i stedet.

Efter to år i Fields drejer Debenhams nøglen om. Istedet åbner Magasin.<br>Foto: Torben Christensen.<br> Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Magasin er nu klar til ekspansion efter sidste år at have lukket Magasin i City2, Kolding og Aalborg. Til september bliver stormagasinet Debenhams i Fields, som Magasin også ejer, nemlig til en Magasin. Skiftet sker kun to år efter, at Debenhams åbnede i Fields.

»Vi har jo samme ejer, og vi tror, at vi kan få salget hurtigere i vejret med en Magasin end med Debenhams,« lyder forklaringen fra adm. direktør i Magasin Jon Björnsson.

Sidste år lukkede Magasin tre stormagasiner i henholdsvis City2, Kolding og Aalborg, men Jon Björnsson har ingen betænkeligheder ved at åbne en Magasin i Fields.

»Fields er jo fremtidens shoppingcenter - måske det bedste shoppingcenter i Skandinavien, men det tager tid at bygge op. Det kan du ikke sammenligne med City2,« siger Jon Björnsson.

Udnytte synergi
Han erkender, at Magasin i Fields muligvis vil tage noget af omsætningen fra Magasin på Kongens Nytorv, men samlet set regner han med, at den nye Magasin vil øge omsætningen for hele kæden med en femtedel fra år til år.

Jon Björnsson vil ikke fortælle, hvor stort underskuddet var i Debenhams, som man til september skal helt til Stockholm, England eller Reykjavik for at finde. Og omkostningerne med at skifte Debenhams ud til en Magasin er ifølge Jon Björnsson minimale.

»Tværtimod vil vi i højere grad kunne udnytte synergierne. Det er jo langt billigere for os at have én kæde end to,« siger Jon Björnsson.

Ekspansionen bliver ifølge Jon Björnsson ikke den sidste. Så snart Magasin begynder at tjene penge, kan det meget vel være at flere Magasin-forretninger vil slå dørene op.

»Men det bliver ikke lige foreløbig. Men når Magasin er blevet en rentabel forretning, vil vi udvide. Det er jo ikke sjovt at have en god forretning, som ikke kan vokse,« siger Jon Björnsson.

Ifølge flere eksperter er åbningen af Magasin i Fields et stærkt signal over for både kunder og medarbejdere om, at stormagasinet er i fremgang.

Den nye Magasin vil fortsat sælge de mest populære mærker fra Debenhams, som Baugur Group har rettighederne til i Skandinavien og Island.