De er selv risikovillige investorer

Fire tidligere Keops-medarbejdere har sammen skabt deres eget ejendomsselskab, NorCap A/S, som udvikler, finansierer og formidler investeringsprojekter. De fire partnere indgår altid selv som aktive investorer i de udbudte ejendomme.

De fire partnere i NorCap A/S er fra venstre mod højre Rune Kjæld×gaard, Thomas Junker Guldborg, Jens Winther og Rune Kilden. Foto: Ditte Valente Fold sammen
Læs mere
Det er næsten som at opdage en ukendt Keops-filial, når man tager trappen op til anden sal på Frederiksborggade 1 ved Kultorvet i København og træder ind på kontoret.

Her modtages man nemlig af cand. oecon. Jens Winther, som frem til sidste år var direktør i Keops-koncernen med ansvaret for Keops InvestorPartner A/S. Han er nu partner i det relativt nye ejendomsselskab NorCap A/S, hvor de tre øvrige partnere også har en fortid hos Keops.

Den bankuddannede Rune Kjældgaard var ansat hos Keops gennem fire år, senest som indkøbschef med ansvar for indkøb af ejendomme i Skandinavien.

Revisor Thomas Junker Guldborg var gennem tre år projektchef hos Keops med ansvar for udarbejdelse af prospekter, due diligence etc., og i en periode investeringschef.

Og endelig var juristen Rune Kilden frem til starten af 2005 ansat i Keops A/S med ansvar for berigtigelse af handler med danske, svenske og finske ejendomme.

I dag står de sammen i deres fælles virksomhed, NorCap A/S, der på mange måder er en usædvanlig ny spiller på det travle marked for udbydere af investeringsprojekter i fast ejendom.

»Vi har fra starten besluttet at være en snæver organisation, og vi investerer altid selv som privatpersoner i de projekter, vi laver,« forklarer Thomas Junker Guldborg.

Er selv investorer
De fire partnere kender naturligvis hinanden fra deres fælles tid hos Keops, men bedyrer, at det fælles projekt først er opstået, efterhånden som de har forladt selskabet.

»Da jeg sagde op i efteråret 2005, havde jeg en idé om, at jeg ville fortsætte i ejendomsbranchen. Vi havde alle sammen nogle idéer om at lave noget for os selv, og så begyndte vi at snakke sammen. Resultatet blev et fælles selskab, hvor vi samtidig udvikler nogle projekter, som vi selv kan investere i,« forklarer Jens Winther, 50 år og alderspræsident.

De øvrige partnere er alle omkring de 30 år og derunder, og man fornemmer, at kemien er god blandt de fire ejendomsinvestorer, der alle har en forskellig uddannelsesbaggrund.

»Vi opfatter ikke os selv som en konkurrent til Keops. Vi laver ganske vist nogle af de samme ting, men vi laver også så meget andet. Og vi er kommet fra Keops i god ro og orden, helt uden juridiske slagsmål. Vi satser meget på K/S-markedet, og det er noget, som Keops jo bevæger sig mere og mere bort fra,« konstaterer Jens Winther.

»Men vi har ikke noget bestemt koncept. Vi opfatter os selv som ejendomshandlere, og vi har flere muligheder, når vi laver et nyt projekt. Vi arbejder især inden for retail, hoteller og kontorer i nævnte rækkefølge,« siger Rune Kilden.

Sverige og Finland
Foreløbig har NorCap udbudt to K/S-projekter - og flere er undervejs.Det ene af K/S-erne består af en svensk ejendomsportefølje i Landskrona, Ljungby, Lund og Trelleborg. Ejendommene er udlejet til KB Jem & Fix på syvårige lejekontrakter, og projektet er fuldtegnet.

Det andet projekt hedder »K/S Falkenberg, Falköping, Gislaved« og er helt aktuelt. Her består porteføljen af svenske ejendomme i Falkenberg, Falköping og Gislaved. Lejerne er Blomsterlandet (S-Invest Trading AB), ÖoB og Europris, og lejekontrakterne er på syv-ti år.

»Vi har foreløbig mest fokus på Sverige og Finland. I Danmark kniber det med at finde ejendomme til de rigtige priser, men i Sverige og Finland er der stadig mange muligheder, når man går efter retailprojekter til 50-200 mio. kr. Vi arbejder tæt sammen med danske, svenske og finske projektudviklere,« forklarer Rune Kjældgaard.

Igen adskiller NorCap sig fra mange konkurrenter, idet man meget tidligt i processen går ind og køber projektet hos projektudvikleren, sørger for finansiering og afsætning. NorCap køber f.eks. grunden, som projektet skal udvikles på.

Har intet budget
Foreløbig har den nye ejendomsvirksomhed investeret for cirka 730 mio. kr. siden starten sidst år. Men det ligger ikke i kortene, at omsætningen hvert år skal blive større.

Foreløbig har den nye ejendomsvirksomhed investeret for cirka 730 mio. kr. siden starten den 1. februar 2006. Men det ligger ikke i kortene, at omsætningen hvert år skal blive større.

»NorCap har ikke noget budget. Vi køber de projekter, vi kan stå inde for og selv vil investere i, og derfor kan aktivitetsniveauet variere fra år til år. Vi har som mål at skabe værdi for os selv og vores kunder gennem investering i de rigtige ejendomsprojekter,« siger Thomas Junker Guldborg.

Målgruppen for NorCap er investorer, der er klar over den markedsmæssige risiko og kender behovet for at investere.

»Og så vejer vores rådgivning nok lidt tungere, fordi mindst én af os altid er med som investor på cirka 10-20 procent af projektet,« mener Jens Winther.