-
Per Enevoldsen nåede at holde sølvbryllup med hustruen Winnie, inden de to blev skilt fra hinanden kort efter salget af Pandora til kapitalfonden Axcel i 2008. Winnie, som i dag hedder Dahl til efternavn, fik 40 procent af formuen. Deres fælles søn Christian fik 20 procent. Christian og Per har tilsammen en formue på 6,4 mia. kroner. Winnie Dahls formue er opgjort til 4,5 mia. kroner.
1 / 10
-
Allerede i 2003 lader Per Enevoldsen andre få ejerskab i firmaet. Det sker, da René Sindlev og Michael Lund Petersen ønsker at introducere Pandoras charmskoncept på det amerikanske marked. Sammen opretter de et amerikansk datterselskab til Pandora med en startkapital på 500.000 kroner. Sindlev og Lund Petersen investerer hver 125.000 kroner og får derved hver 25 procent af ejerskabet. Den investering betød, at Sindlev og Lund Petersen i 2011 havde formuer på anslået 2,8 mia. kroner og 2,9 mia. kroner. Sindlevs formue er siden dykket til anslået 1,6 mia. kroner, og Michael Lund Petersens er opgjort til 1,3 mia. kroner.
2 / 10
-
Det amerikanske datterselskab får andre også lov at investere i. Daværende salgschef Kenneth Ramstrup belåner sit hus og investerer 75.000 kroner i selskabet, hvilket giver ham en ejerandel på 15 procent. Pandoras daværende designere Lone Frandsen og Lisbeth Larsen investerer hver, hvad der svarer til fem procent. Alle tre er i dag multimillionærer grundet den investering. Ramstrups formue er senest blevet anslået til at være 700 mio. kroner.
3 / 10
-
Den næste, som bliver multimillionær på Pandora er Jesper Nielsen. Med sit firma "Kasi Group" distribuerer han fra 2004 Pandoras smykker på det tyske marked. Siden får han også lov til at gøre det på fire andre nærliggende markeder. I 2010 sælger Jesper Nielsens familie Kasi Group til Pandora. Det giver familien 385 mio. kroner plus en omdiskuteret earn-out, som først udbetales i 2015.
4 / 10
-
Karin Adcock
5 / 10
-
Da kapitalfonden Axcel i 2008 køber 60 procent af Pandora bliver daværende B&O -topchef Torben Ballegaard Sørensen udpeget til være formand for Pandora. Ballegaard beder om at få warrants, og de giver ham ved børsnoteringen i 2010mulighed for at opnå aktier i Pandora for over 100 mio. kroner. Ballegaard sidder stadig i Pandoras bestyrelse, men har de seneste år solgt ud af sine Pandora-aktier.
6 / 10
-
Der bliver i 2008 også behov for en ny topchef for Pandora. Mikkel Vendelin Olesen bliver udpeget, og han ønsker også at få tildelt warrants ved siden af den almindelige topchefløn. Den succesfulde børsnotering i 2010 betyder, at Vendelin får vekslet sine warrants til aktier, der er over 100 mio. kroner værd. I 2011 bliver han fyret efter en dramatisk nedtur på børsmarkedet. Vendelin har dog stadig Pandora-formuen i behold. Senest har han i sit 2013-regnskab bogført en egenkapital på 72 mio. kroner.
7 / 10
-
Som ledende partner i kapitalfonden Axcel var det Christian Frigast manden, som traf den endelige beslutning om at købe 60 procent af aktierne i Pandora. Det har været den bedste investering for kapitalfonden nogensinde, og det har det også været for Frigast personligt. Det anslås, at han har tjent mere end 500 mio. kroner på Pandora-investeringen. I 2013 bogførte hans personlige selskab en egenkapital på 582 mio. kroner.
8 / 10
-
Foruden Christian Frigast har ti andre Axcel-folk tjent trecifrede millionbeløb på Pandora-investeringen. En af de mest fremtrædende er Nikolaj Vejlsgaard, som har været i Pandora-bestyrelsen siden 2008. Nikolaj Vejlsgaards formue blev opgjort til 339 mio. kroner i 2013.
9 / 10
-
Nuværende topchef i Pandora Allan Leighton har også tjent store millionbeløb hos Pandora, siden han i 2010 blev hentet til smykkekoncernen som den formand, der skulle sikre Pandora legitimitet op til børsnoteringen. Det kan endnu ikke opgøres, hvor meget han har tjent på sit arbejde for koncernen. Men han får omtrent ti mio. kroner årligt som topchef, og han har ved seneste generalforsamling fået hævet loftet for direktørbonusser betragteligt. Desuden har han aktier i koncernen.
10 / 10