DDD bedst til indtjening

Hjertekameraer. To hjertekameraer bidrager med cirka 95 procent af virksomhedens samlede omsætning, hvoraf 90 procent kommer fra salg i USA.

For andet år i træk er Danish Diagnostic Development A/S (DDD) bedst til at tjene penge i elektronikindustrien, viser ErhvervsBladets brancheanalyse.

- I selv en moden industri kan man tjene gode penge, hvis man fokuserer på at udvikle meget målrettede produkter, siger adm. direktør Jesper Roested, DDD, Hørsholm. Virksomheden udvikler, producerer og sælger nuklearmedicinske gammakameraer til brug ved scanning af hjerte-, kræft- og nyrepatienter. Kameraerne sælges og serviceres udelukkende af Siemens og Philips, mens DDD koncentrerer sig om udvikling og produktion. De tre seneste år er virksomhedens primære resultat samlet løbet op i 229 mio. kr.

Global markedslederDDD er global markedsleder indenfor nuklearmedicinske hjertekameraer. To forskellige hjertekameraer bidrager med cirka 95 procent af virksomhedens samlede omsætning, hvoraf 90 procent kommer fra salg i USA, fortæller Jesper Roested.

- I Europa er man desværre mere tilbageholdende med hensyn til nuklearmedicinske hjerteundersøgelser. Filosofien er en anden end i USA, hvor hjertet tjekkes med det samme hos private kardiologer. Derfor er der brug for mange flere hjertekameraer i USA, hvor folk med hjerteproblemer straks går til en hjertespecialist.

I Danmark går man til sin praktiserende læge, som tager initiativ til, at patienten sendes til en eller anden form for scanning på et hospital, hvis der er stærke indicier for manglende blodforsyning til hjertet, siger Jesper Roested. Herhjemme har hospitalerne i Herlev og Herning købt DDDs hjertekameraer.

DDD har i dag knap 50 medarbejdere, hvoraf cirka 20 er udviklingsingeniører, mens 15 arbejder med produktion og logistik. Mange opgaver er outsourcet til underleverandører, og bb electronics er storleverandør af elektroniske komponenter til DDDs medicinske scannere. DDD blev grundlagt i 1987 af Kai Lange, som i 2004 solgte 70 procent af aktierne til Axcel. Kai Lange er aktiv i bestyrelsen, og han er fortsat sparringspartner for ledelsen, fortæller Jesper Roested.