David Trads til Information

Den 34-årige journalist kommer fra en stilling som redaktionschef på gratisavisen metroXpress. På Information skal han indgå i chefredaktionen.

David Trads tiltræder sin stilling på dagbladet Information 1. maj, hvor han får titel af journalistisk chefredaktør og skal indgå i chefredaktionen.

David Trads kommer fra en stilling som redaktionschef på gratisavisen metroXpress, som han i september sidste år var med til at lancere i Danmark sammen med en tidligere kollega fra Jyllands-Posten, Per Mikael Jensen. Inden var David Trads et lille års tid chef på Radioavisens indlandsreaktion, ligesom han også har været leder af Jyllands-Postens politiske redaktion på Christiansborg. En overgang var han avisens Moskva-korrespondent.

"Jeg fik et godt tilbud, som jeg ikke kunne modstå. Det er mit drømmejob at komme til at arbejde på en avis med høj journalistisk klasse. Samtidig glæder jeg mig til at være en aktiv deltager i samfundsdebatten," siger David Trads om sit hurtige jobskifte.

I en pressemeddelelse skriver Information, at med David Trads' tiltrædelse er der sikret mulighed for et efterfølgende generationsskifte i avisens redaktionelle ledelse. Jørgen Steen Nielsen har været chefredaktør i knap syv år og ønsker på et tidspunkt at vende tilbage til de skrivendes rækker.

Efter 1. maj udgør Informations chefredaktion af journalistisk chefredaktør David Trads, ansvarshavende chefredaktør Jørgen Steen Nielsen og Henrik Bo Nielsen som administrerende direktør.

Ritzau