Datacon dropper eget ERP-system

Antallet af uafhængige danske producenter af ERP-systemer er på retur, kunne ErhvervsBladet berette i avisen mandag. Samme dag meddelte endnu en dansk leverandør, Datacon,at man droppede udviklingen af sit eget ERP-system og flytter kunderne over på en platform fra Microsoft Business Solutions.

Hermed skal 250 virksomheder som hidtil har kørt med ERP-systemet DC4 på sigt flyttes over på Microsoft Axapta. Beslutningen er en konsekvens af, at Datacon har indgået en aftale med Microsoft om at blive Microsoft Axapta-partner.

- Vi har valgt Microsoft Business Solutions¿Axapta og Microsoft som samarbejdspartner, fordi vi vurderer, at kombinationen af Datacons forretningserfaring og et indarbejdet og kendt kvalitetsprodukt som Microsoft Axapta er en god løsning til vores kunder, udtalerJan Misser, adm. direktør i Datacon.

Datacon har særlige kompetencer inden for grossist- og detailvirksomheder, hvor Microsoft ønsker at stå stærkere.

Datacon har blandt andet udviklet brancheløsninger til trælastvirksomheder samt boghandel og distribution. Datacon omsatte i 2003/2004 for ca. 100 mio. kr. og havde et overskud på kr. 3,7 mio.

Kunderne tæller blandt andet KNI, det tidligere Kgl. Grønlandske Handel.

Datacon er dansk-ejet og har eksisteret i 17 år.