Danskerne vil have specialdesignede carporte

- Nu er det ikke længere kun huset, der skal være arkitekttegnet. Nu vil danskerne også have en carport, der er specialdesignet, udtaler Søren Lyngsøe, der står i spidsen for Dansk Carport System.

Danskerne er blevet mere kræsne, når de skal vælge carporte. Det mener Søren Lyngsøe, der er design- og produktionschef i nyetablerede Dansk Carport System.

Tidligere skulle en carport først og fremmest fungere som tag over bilen, sådan at den ikke fik frost på ruderne om vinteren, var for varm i sommerperioden og havde visne blade på køleren om efteråret.

- En carport er samtidig den bedste rustbeskyttelse, du kan give din bil. Men i dag skal carporten i lige så høj grad signalere, at du har sans for design. Den skal vise, at du står for noget unikt, udtaler Søren Lyngsøe, der har været ansvarlig for produktion og opsætning af cirka 1.500 carporte til både private og erhverv.

Mens en carport førhen oftest var lavet af træ, er der flere, der i dag vælger stål som grundmateriale på grund af minimal vedligeholdelse.

- Den mest specielle carport, jeg har leveret, var med kileformet tag. Sådan var kundens ønske, og han blev glad for resultatet, siger Søren Lyngsøe, der oprindelig er udlært klejnsmed.

- trichs