Danskerne skal slippe for spam

Danskerne bruger i snit fire minutter på spammails om dagen. Det er for meget, og derfor vil videnskabsministeren spam til livs.

Læs mere
Fold sammen
10 spammails ryger gennemsnitligt ind i hver danskers indbakke. Det vil videnskabsminister Helge Sander (V) nu til livs. Og han har en hel strategi parat, der skal gøre noget ved forholdene.

- Spam er for mig at se den allerstørste trussel mod internettet. Vi oplever simpelthen spam i sådanne mængder, at vi bliver nødt til at sætte ind alle de steder, vi kan, siger Helge Sander.

Det er meningen, at en række virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder skal være med til at bekæmpe den uønskede mail.

Strategien bliver præsenteret onsdag på konferencen "Danmarks indsats mod spam". Videnskabsministerens planer spænder fra, at Forbrugerombudsmandens efterforskning over for afsenderne skal skærpes, at internetudbyderne iværksætter et samarbejde om at indføre en række tekniske foranstaltninger mod spam, til at modtagerne skal have reelle produkter, der kan fjerne spam.

/ritzau/

--- --- --- --- ---

Bemærk klausulen.