Danskerne importerer flere gamle biler

Det er ikke kun de nye biler, som sælger godt i år. Der er også fuld fart på markedet for brugte biler og importen af brugte biler fra udlandet.

Importen af brugte biler vokser med ekspresfart i disse år.

Told og Skat oplyser, at der sidste år blev hentet hele 40 pct. flere brugte biler til Danmark fra udlandet end i 2002. Samlet blev der importeret 15.500 brugte Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW og andre mærker fra udlandet sidste år, og i år er ventes tallet at blive endnu højere.

Men også handelen med brugte biler i Danmark er steget på dramatisk vis - mere end salget af nye biler er skudt i vejret.

Det oplyser direktør for De Danske Bilimportører Bent Mikkelsen, som siger, at »selv om danskernes privatøkonomi er blevet bedre de senere år, så vokser træerne ikke ind i himlen.«

»Nye biler er fortsat så dyre, at det afholder mange fra at købe. Derfor er der godt liv i markedet for brugte biler, selv om økonomien hos danskerne som helhed er god. Og på markedet for nye biler domineres salget af mindre og billige biler sammen med gul-plade biler,« siger Bent Mikkelsen.

Mangel på nogle mærker
Markedsanalytiker Niels Grøftehauge fra analysefirmaet Bilpriser.dk skønner, at der i år vil blive handlet mellem 30 og 40 pct. flere brugte biler end sidste år. Salget af nye biler til private er dog også steget kraftigt og lå i juli i år 39 pct. højere end året før. Sidste år i juli var salget dog meget lavt, og over de seneste 12 måneder er salget af nye biler til husholdninger steget 11 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

»Der er meget gang i handelen med brugte biler, og derfor er priserne på brugte køretøjer da også steget syv til otte pct. i år. Samtidig øges importen af brugte biler fra udlandet, fordi der er gang i salget herhjemme og ligefrem mangel på visse af de mest eftertragtede brugte biler,« siger Niels Grøftehauge.