Danskere scorer europæisk rumfartsordre

Dansk teknologivirksomhed, der leverer systemer til rumfart, har i konkurrence mod europæiske konkurrenter, vundet en ordre på 6,5 mio. kr. til den Europæiske rumfartsorganisation, ESA.

Læs mere
Fold sammen
Rovsing A/S har vundet en strategisk rumfartsordre fra Thales Alenia Space i Rom på i alt 6,5 mio. kr.

Orden omfatter strømforsyninger, simulatorer og software til test af satellitter, og bygger på standardkomponenter, som virksomheden selv har udviklet.

- Sædvanligvis er produkter til rumfart præget af individuel tilpasning. Men lige præcis på dette forretningsområde er der tale om standardkomponenter, og som vi mener, vi kan genanvende ved de kommende udbud af kontrakter til rumfartsordrer, og derfor befinder vi os nu i en gunstig position efter denne strategiske ordre,siger adm. dir. Søren Anker Rasmussen, Rovsing A/S.

Første af en række

Virksomheden vurderer markedet inden for europæisk rumfart for den type systemer i løbet af de kommende to år til at være på over 80 mio. kr. Da ordren, som Rovsing A/S nu har vundet, er den første af en række ordrer, er smilene blevet bredere i den danske rumfartsvirksomhed.

Leverancen omfatter et såkaldt Power Supply SCOE system til Sentinel-1 satellitten under European Space Agency’s (ESA) jordobservationsprogram GMES (Global Monitoring for Environment and Security, hedder det i en børsmeddelelse.

Markedet for strømforsyningsenheder har i årrække været domineret af schweiziske og østrigske firmaer, men Rovsings deltagelse i Galileo, det europæiske overvågningssystem indenfor infrastruktur, har ført til udvikling af de standardkomponenter, som har gjort virksomheden i stand til, i konkurrence med de udenlandske selskaber, at vinde ordren til Sentinel-1 satellitten. Rovsing er ifølge Søren Anker Rasmussen blevet valgt på grund af ”teknologisk førerskab”.

Mindre minusI det seneste regnskab tabte virksomheden 22,5 mio. kr. og en vigtig grund til dette minus var netop det projekt, hvor de nye komponenter blev udviklet. Underskuddet førte til, at den daværende bestyrelsesformand og ejerleder Søren Anker Rasmussen, afsatte ledelsen, og nu har sat sig selv i spidsen som adm. dir. i Rovsing.

- Det er selvfølgelig noget skidt med det minus. Men vi følger vores budgetter og planer, og forventer et mindre minus i det kommende regnskabsår. Til næste år forventer vi at give overskud igen, siger Søren Anker Rasmussen.

I september 2008 var virksomheden på Fondsbørsens observationsliste, men virksomheden er tilbage på sporet igen og bliver nu handlet på Fondsbørsen.