Danske teleoperatører byder iPhone velkommen

Apple kan roligt sende iPhone på det danske marked. Foreløbig ser det nemlig ud til, at de store teleoperatører er klar til at tage "det ringende æble" ind i folden.

Det virker som om, verden har ventet på denne model. Vi taler naturligvis om iPhone fra Apple. Derfor satte vi os for at finde ud af, hvad de store danske operatører med eget net synes om modellen.

3 en kende forbeholden

Hos Danmarks eneste rene 3G-operatør, er man naturlig nok skepsis.

- iPhone er en fin telefon, lyder det fra pressechef Stine Green Paulsen. Den er jo rigtig flot. Og umiddelbart er det også en interessant telefon. Men det kræver altså, at modellen får 3G, ellers kommer den ikke ind i vores produkt-linie. De indikationer vi har om en eventuel 3G-version, hedder slutningen af året.

- Et andet vigtigt issue er, om modellens specifikationer så til den tid følger med konkurrenternes. Det kan jo ikke nytte, at man sender et produkt på gaden med 2-megapixelkamera, hvis alle konkurrenterne har 4 megapixels, slutter Stine.

Telia synes om modellen

Også Telia tror på succes for iPhone, specielt fordi den har edge til dataoverførsel. Telia er den eneste operatør herhjemme med edge. Men der er også andre grunde ti at de tror på den:

- Danskerne er meget interesserede i design og musikmobiler. Julesalget viser, at iPhone især som musikmobil er spændende for vores kunder. Mange bruger iTunes og det er integreret i telefonen, fortæller Rune Fick Hansen, pressechef hos Telia.

Han tror ikke, at kameraet på 2-megapixels vil være nogen hindring for succesen:

- Kamera betyder noget, men kvaliteten er ikke så vigtig endnu. Det er stadig kun en sjov gadget. Det er stadig det rigtige digitalkamera, vi bruger på ferien. Desuden vil der måske komme en opdateret model, inden den kommer til Europa.

Telia vil ikke tage stilling til prisen endnu, da der kan nå at ske meget endnu, inden den kommer til Danmark.

Sonofon kipper med flaget

Også hos Danmarks næststørste operatør, Sonofon, er der lovord til modellen.

- Det er jo en flot telefon, lyder det fra pressechef Peter Glüsing. Det bliver uden tvivl et stil-ikon. Vi er selvfølgelig kede af, at modellen ikke har 3G. Det er jo netop 3G-modeller, vi helst ser i vores sortiment. Så det er der slet ingen tvivl om, at netop den feature ser vi gerne i modellen, når den når til Danmark.

TDC: Lad os prøve den!

Skal man tro landets største teleoperatør, TDC, så kommer iPhone til Danmark.

Anders B. Christjansen, vicedirektør for TDC Mobil fortæller:

- Vi vil naturligvis prøve den af, inden vi beslutter os, men Apple har et kæmpe brand med en attraktiv position, så den vil vi mægtig gerne have fat i. Både 2G- og 3G-versionen.

Tilbage er det så kun at vente til efteråret, hvor modellen kommer til Europa. Her på Mobil.nu føler vi os ret sikre på, at modellen nok skal få 3G, når den kommer. Grunden til at modellen ikke har fået 3G endnu, er ganske enkelt, at det ikke er en vigtig feature i USA.