Danske svejserobotter på vej til Volkswagen

Bilindustri. Den danske svejsekoncern Migatronic er kommet hjem med en to-cifret millionordre på svejserobotter til den tyske bilproducent VW. Ordren får nu Migatronic til at opstarte et nyt forretningsområde målrettet bilindustrien.

Migatronic Automation A/S fra Aabybro - et datterselskab i Migatronic koncernen - skal i efteråret levere svejserobotter til Volkswagen’s datterselskab Sitech.

Den store ordre er samtidig udslagsgivende for at Migatronic opstarter et helt nyt forretningsområde, der under navnet Migatronic Automotive vil gå målrettet efter bilindustrien. - Vi vil nu gå målrettet mod bilindustrien og etablerer derfor nu et selvstændigt forretningsområde under navnet Migatronic Automotive. Med dette tiltag håber og tror vi på at kunne hente ordrer, som hele Migatronic koncernen kan drage fordel af, forklarer bestyrelsesformand Peter Roed for Migatronic Automation. Der er dels tale om en ombygning og en udvidelse af det anlæg, der blev leveret til VW selskabet i løbet af 2003 og 2004, og dels et antal nye svejserobotceller. Den samlede leverance finder sted til den VW fabrik, der fremstiller bilsæder nær Polkowice i den sydlige del af Polen. Den første ordre indeholdt blandt andet 75 robotter samt et stort antal svejsemaskiner fra Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S. - Vi har i den seneste tid oplevet en stigende interesse fra bilindustrien for Migatronic’s produkter. Efter et par svære år er der nu igen kommet gang i hjulene hos den tyske automobilindustri, og det er glædeligt, siger Peter Roed.

- mja