Danske selskaber i Tyrket er bekymret for fremtiden

Efter weekendens voldsomme kupforsøg er der atter faldet ro over Tyrkiet, hvor præsidenten Recep Erdogan fortsat sidder på magten.

Da nyheden om et igangværende kupforsøg i Tyrkiet rullede ind natten til lørdag måtte flere danske selskaber gå i akut alarmberedskab. Selskaber som Grundfos, Gumlink og Hummel med store forretninger i landet måtte først og fremmest sikre at ansatte ikke var kommet noget til, og fokus kan herefter lægges på fremtiden i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARIS MESSINIS

Danske selskaber med forretninger i landet er dog bekymrede for fremtiden og frygter mest, at bankerne lider et knæk.

Det skriver Børsen.

Da nyheden om et igangværende kupforsøg i Tyrkiet rullede ind natten til lørdag måtte flere danske selskaber gå i akut alarmberedskab. Selskaber som Grundfos, Gumlink og Hummel med store forretninger i landet måtte først og fremmest sikre at ansatte ikke var kommet noget til, og fokus kan herefter lægges på fremtiden i landet.

For tøjproducenten Hummel er Tyrkiet det største marked med 120 butikker, 500 ansatte og en omsætning på knap en mia. kr. Administrerende direktør i selskabet, Søren Schriver, er selv på vej mod landet for at se situationen an, og han har blikket stift rettet mod de tyrkiske banker og landets centralbank.

- Vores største frygt er, at bankerne lider et knæk og strammer ind på alle mulige måder. Lige nu aner vi jo ikke, hvad Recep Erdogan kommer til at sige til nationalbankchefen. Det kan få enormt stor betydning, siger Søren Schriver til Børsen.