Danske rekordeksport til Tyskland nærmer sig 120 mia.

Tysklands position som Danmarks største eksportmarked bliver stærkere år for år, og i 2016 ventes vareeksporten at nå 120 mia. kr., hvilket vil være ny rekord.

Et stigende tysk privatforbrug og den laveste arbejdsløshed siden genforeningen i 1991 fungerer som en motor for de danske selskaber, der forventes at øge eksporten til landet med 5 pct. næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Kampen for at komme ind på det tyske marked kan være lang og kan sammenlignes med at stå over for Bayern Münchens frygtindgydende fodboldhold.

Carsten Jespersen, der er administrerende direktør i KE Fibertec, som laver tekstilbaserede ventilationsløsninger, har oplevet udfordringen på egen krop.

Det skriver Børsen.

»Tyskerne er konservative, og de er bureaukratiske. Der skal holdes rigtig mange møder, og der skal gennemføres rigtig mange test. Det er voldsomt svært at komme igennem. Men når man først er inde i varmen, er de tyske kunder meget loyale og i stigende grad er de igen også parate til at betale for kvalitet. Bare man argumenterer for, at de får value-for-money, understreger Carsten Jespersen, der har indgået aftaler med blandt andet Daimler,« til Børsen.

Et stigende tysk privatforbrug og den laveste arbejdsløshed siden genforeningen i 1991 fungerer som en motor for de danske selskaber, der forventes at øge eksporten til landet med 5 pct. næste år.

»Den danske vækststory i Tyskland er fortsat intakt. Eksportørerne ser potentiale i både ord syd og nord, og de profiterer især på tyskernes stigende privatforbrug,« siger Reinar Perau, administrerende direktør for Dansk Tysk-Handelskammer til Børsen.