Danske Kasper Rørsted fortsætter som topchef i Adidas de næste fem år

Adidas oplyser, at danske Kasper Rørsted fortsætter som topchef i yderligere fem år. Rørsted har stået i spidsen for den tyske producent i snart fire år.

Kasper Rørsted har forlænget sin topchefkontrakt med den tyske sportstøjsproducent Adidas i fem år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Karmann/AFP/Ritzau Scanpix

Dansk Kasper Rørsted fortsætter som topchef i den verdenskendte tyske producent af sportsudstyr, Adidas. Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er det Adidas’ bestyrelse, der tirsdag meddeler, at den har forlænget kontrakten med den 58-årige Kasper Rørsted frem til 31. juli 2026. Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden oktober 2016. Hans kontrakt stod til at udløbe ved udgangen af juli 2021.

Kasper Rørsted er uddannet civiløkonom fra CBS i København samt Harvard Business School. Inden han kom til Adidas for snart fire år siden, har han været topchef i virksomheden Henkel, der blandt andet producerer kosmetik, fra 2008 til 2016. Han har også haft fremtrædende stillinger i IT-virksomhederne Hewlett-Packard og Compaq.

I Tyskland har han opnået stjernestatus på at være manden, der for alvor har ført Adidas ind på det amerikanske og kinesiske marked, hvor selskabet i dag konkurrerer med en anden gigant, Nike. Han har dog også mødt modstand, senest under coronakrisen, hvor Adidas fik på puklen for – i lighed med andre store kæder – at lade være med at betale husleje for koncernens butikker. Kasper Rørsted undskyldte, og Adidas betalte sin husleje.

I USA er Adidas også blevet presset til at igangsætte en offensiv indsats mod diskrimination af sorte ansatte.

I et interview med Børsen i 2017 gjorde Kasper Rørsted, der på det tidspunkt var 55 år, det klart, at Adidas bliver hans sidste job.