Danske havne glade for tysk vejskat

16.12.04: De danske havne øjner nye muligheder for at flytte gods fra lastbiler til skibe, når tyskerne fra nytår indfører vejskat for lastbiler.

Læs mere
Fold sammen
Aalborg Havn er en af de havne, der allerede har åbnet en ny skibsrute og som arbejder på at åbne flere. Og der er flere fordele i skibstransport til Aalborg, har virksomheden Fibertex erfaret. Den er netop begyndt at få leveret sine råvarer - plastgranulat - på skib i stedet for lastbil.

- Det alt afgørende for beslutningen er, at vi vil sikre vores leverancer, så vi ikke er afhængig af hvad der sker på vejene ude i Europa. I dag oplever vi dagligt forsinkelser, og så er der klare miljøfordele, siger indkøbschef Niels Lorentzen til DR Nordjylland.

Prisen er den samme, men fra nytår, hvor tyskerne indfører motorvejsskat, betyder skibstransporten, at Fibertex sparer penge.

Netop den tyske motorvejsskat for lastbiler - Mauten - forventer Aalborg Havn kan flytte gods fra lastbiler til skibe. fortæller markedschef Karl Johan Klitgaard:

- Når Mauten bliver indført fra nytår, forventer vi, at det giver en øget omsætning med skibe, siger han.

Specielt satser Aalborg Havn på næste år at få etableret en feederrute til Hamborg og Rotterdam, som er de store godsudskibningshavne for transport til andre verdensdele.sbh@berlingske.dk