Danske forbrugeres pessimisme aftager for tredje måned i træk

Selvom pessimismen blandt danske forbrugere aftager, er forbrugertilliden fortsat meget lav.

De danske forbrugere ser stadig mørkt på den nuværende og den fremtidige økonomiske situation, men humøret er for tredje måned i træk steget en lille smule. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske forbrugere ser stadig mørkt på den nuværende og den fremtidige økonomiske situation, men humøret er for tredje måned i træk steget en lille smule.

Det viser Danmarks Statistiks barometer for forbrugertilliden for januar.

Noget tyder på, at det værste inflationschok har lagt. Det skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

»Der er lettelse at spore hos de danske forbrugere. Det er bestemt positivt. Forbrugertilliden er dog stadig hamrende lav i en historisk sammenligning.«

»Forbrugerne er langt mere negativt stemte end under finanskrisen og coronakrisen, så derfor er dagens tal mere lettelse end begejstring,« lyder det.

Forbrugertilliden måles ved at spørge til en vurdering af dansk økonomi og forbrugernes egen økonomi nu sammenlignet med for et år siden samt forventningerne til det næste år.

Her kan forbrugerne svare på en skala fra meget positiv til meget negativ. Det omregnes til en talværdi, så de mest positive svar får en værdi på 100, mens de mest negative svar får en værdi på minus 100.

For januar lander forbrugertilliden på minus 26,1.

/ritzau/