Danske eliteaktier handlet på laveste niveau i to år

C25-indekset tog endnu et dyk torsdag, hvor det tabte 2,9 procent. Høj tysk inflation trak ned.

Da Nasdaq Copenhagen-børsen lukkede torsdag ved 17-tiden, var C25-indekset faldet med 2,9 procent i forhold til niveauet ved børslukning onsdag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sorte udsigter for dansk og europæisk økonomi var formentlig medvirkende til at sende de danske aktier endnu længere ned torsdag.

Da Nasdaq Copenhagen-børsen lukkede torsdag ved 17-tiden, var C25-indekset faldet med 2,9 procent i forhold til niveauet ved børslukning onsdag.

Det ligger nu i 1419,34, og det er første gang siden juli 2020, at det danske aktieindeks er så langt nede.

Blandt de 25 C25-aktier, som er de mest handlede på fondsbørsen, var det kun Novo Nordisk, hvis kurs steg.

Resten blev handlet lavere end dagen forinden, og fem af dem – GN Store Nord, Ørsted, Vestas, Pandora, Bavarian Nordic og de to Mærsk-aktier – tabte alle mere end fem procent i værdi.

Blandt årsagerne til den generelt triste stemning på børsen skal man formentlig finde dagens inflationstal fra Tyskland.

Her er de årlige prisstigninger i september opgjort til 10,9 procent. Det indikerer, at den inflation, der truer den globale vækst, endnu ikke er på vej nedad.

Tilsvarende er den amerikanske kerneinflation – som er inflationen fraregnet energi og uforarbejdede fødevarer – i andet kvartal blevet opgjort til 4,7 procent.

Det var også en tand højere end forudset, hvilket ikke har gjort stemningen blandt investorerne bedre.

/ritzau/