Danske bankkunder går glip af bankrenter

De danske bankkunder går glip af renteindtægter i milliardklassen, fordi bankerne tilskriver renter efter nogle principper, som er helt ude af trit med nutiden. Det skriver Berlingske Tidende.

Læs mere
Fold sammen
Bankerne holder lukket på lørdage, søndage og helligdage, og derfor er der ingen rente for penge, der for eksempel bliver sat ind på en konto om fredagen. Det princip har den svenske storbank SEB indledt et opgør med, og det sker med den begrundelse, at der ikke længere findes nogen god grund til ikke at tilskrive renter - uanset navnet på ugedagen.

Det nuværende princip med først at tilskrive renter den første bankdag efter at pengene er sat ind på en konto er mere end 100 år gammel.

- I gamle dage, da vi ikke havde computere, tog det jo tid at få checks og kontanter flyttet fysisk rundt i landet. Derfor skulle der være en vis karenstid, men det er aldrig blevet opdateret i forhold til den teknologi, vi har i dag, siger bankeksperten Bjarne Jensen fra BJ Consult. Han mener, at det er på tide at gøre rentetilskrivningen tidssvarende.

/ritzau/