Danske Bank genvandt lidt af det tabte

TK Development stod for onsdagens nok mest positive selskabsspecifikke nyhed. Selskabet som mærker bankernes hede ånde i nakken, søger i en kontrolleret proces at nedbringe sine betydelige projekt-engagementer.

De fleste KFX-papirer blev handlet op i løbet af tirsdagen, hvor KFX samlet endte 0,37% oppe. Danske Bank genvandt således 0,92% af tirsdagens tab oven på meldingen om bankens massive opkøb i Nordirland og Irland. Investorerne skulle lige vende sig til, at det i en overskuelig fremtid ikke er tilbagekøbsprogram og højt direkte afkast, som skal drive kursen, men derimod en aggressiv vækststrategi. Et af de få faldende KFX-selskaber var tirsdagens højdespringer Group 4 Securicor, som måtte se kursen nede med 0,67% til 14,90. Flere internationale finanshuse skulle være ude med nedjusteringer trods ledelsens positive udmeldinger fra i tirsdags om integrationsprocessen samt pæn organisk vækst i USA. Største relative fald i KFX stod Lundbeck for med -1,72%. Danisco stod også for med et fald på 0,57%, hvilket tilskrives en artikel i Berlingske Business, som fokuserede på vanskelighederne for Daniscos frasalgskandidat, enzym-virksomheden Genencor.

TK Development stod for onsdagens nok mest positive selskabsspecifikke nyhed. Selskabet, som mærker bankerne hede ånde, søger i en kontrolleret proces at nedbringe sine betydelige projekt-engagementer. Det er nu lykkedes at afhænde et polsk shoppingcenter, Galeria Pomorska, for 305 mio. kr. svarende til en direkte afkastprocent på 9. Ledelsen havde ved seneste salg af Fields indikeret, at fastholdelsen af forventningerne om et nul-resultat var baseret på opnåelse af pæne avancer ved frasalg i Østeuropa. Det aktuelle salg var et af disse, men markedet tog alligevel positivt mod nyheden og sendte aktien 12% op.

VT Holding kunne også melde positivt ud, at der nu er sat navn på en køber og endeligt gennemført salg af Schades. Ledelsen opjusterer af den grund forventningerne til årets resultat før skat fra 70-90 mio. kr. til 130-140 mio. kr., og aktien steg godt 8,5% til 380 kr., men faldt lidt tilbage på 375 kr.

Endnu et selskab har nu taget skridt til at forlade Københavns Fondsbørs - og denne gang et af de mere eksotiske, nemlig United Plantations Africa. Selskabet, som har tilknytning til den malaysiske plantagegruppe omkring U.I.E., søges købt af børsen af et konsortie omkring den administrerende direktør. Det er i markedsværdi ikke det store indhug på Københavns Fondsbørs, men bliver et savn at mangle den løbende nyhedsstrøm om haglstorme, plet på citrusfrugterne, tørke og svingende