Danske aktier fulgte trop

Det danske aktiemarked åbnede torsdag som ventet højere og fulgte dermed tendensen i resten af Europa, hvor aktierne nød godt af stigninger i USA sent onsdag. Fremgangen herhjemme var anført af stigninger i teknologi- og medicinalaktierne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal dog ikke regne med den helt store aktivitet, da flere investorer formentlig vil forholde sig afventende, fordi det amerikanske marked holder lukket.

FLS Industries meddelte torsdag morgen, at FLS' Unicon Group har solgt sine belægningsaktiviteter i Danmark til Ikast Betonvarefabrik og Wewers Belægningssten. Salget får ingen indvirkning på FLS' forventningerne til indeværende år, hed det i meddelelsen. FLS åbnede uændret i kurs 97.

KFX-indekset lå ved 9.30-tiden 2,13 point (0,89 pct.) højere i 240,74. Julifuturen, der endnu ikke var handlet, steg onsdag 1,5 point til 241,5. KVX-indekset åbnede 4,25 point (1,35 pct.) højere i 318,64, og KBX-indekset var steget 1,41 point (0,70 pct.) til 202,54.

Teknologiaktierne klarede sig fra morgenstunden generelt pænt, efter at det teknologitunge, amerikanske Nasdaq-indeks steg 3,1 pct. efter dansk børslukketid onsdag. TDC åbnede således 4,5 kr.

højere i kurs 198,5, og GN Store Nord tegnede sig for en fremgang på 0,5 kr. til kurs 28,1.

De indekstunge medicinalaktier, Novo Nordisk og Lundbeck, trak ligeledes godt op i det samlede regnskab med stigninger på henholdsvis 1,5 og 7 kr. til kurserne 235 og 210. Lundbeck står til at levere et nyt stærkt kvartalsresultat og læner sig måske op ad endnu en opjustering, skriver Børsen. Ifølge avisen understøttes muligheden for en opjustering af overraskende stærke tal for salget af Cipramil i USA i andet kvartal og en ventet succesfuld overførsel af de europæiske patienter til Cipramils efterfølger, Cipralex.

Jyske Banks rolle som hovedaktionær i Magasin du Nord har været en dyr fornøjelse. Banken bekræfter, at den har tabt omkring 75 mio. kr. på sin aktiepost i stormagasinerne alene i de seneste tre måneder. Jyske Bank, der endnu ikke var handlet, lukkede onsdag 2 kr. lavere i kurs 192.

/RB-Børsen/