Dansk vinge-fabrikant åbner fabrik i USA

Kapacitetsudvidelse. Dem danske fabrikant af møllevinger LM Glasfiber åbner i 2008 en ny fabrik i USA, for at kunne følge med et stigende antal nordamerikanske kunder.

LM Glasfiber forventer inden for nærmeste fremtid at underskrive den endelige aftale med byen Little Rock i staten Arkansas om opførelse af et nyt anlæg til produktion af vindmølle-vinger.

Fabrikken i Little Rock bliver LM Glasfibers tredje produktionsanlæg i Nordamerika, og den fordobler kapaciteten af de eksisterende fabrikker, der ligger i Grand Forks, North Dakota samt i Quebec, Canada.

- Vi er glade for at offentliggøre vores nye fabrik i Little Rock. Den nye fabrik gør os i stand til at betjene vores voksende portefølje af kunder i Nordamerika. Vi kan således sikre vingeleverancer til vores kunder på langt sigt, så de kan efterleve deres ambitiøse vækststrategier, samtidig med at vi kan styrke LM Glasfibers salg i Nordamerika, siger administrerende direktør Roland M. Sundén.

Fabrikken forventes at påbegynde driften i 1. kvartal 2008 og skal efter planen beskæftige over 1.000 medarbejdere i løbet af fem år. Virksomhedens direktør ser frem til at føre planerne ud i livet.

- Ud over at fabrikken er ideelt placeret til at betjene nogle af de områder i USA, der oplever den kraftigste udbygning af vindenergi, var staten Arkansas også i stand til at imødekomme vores ekspansionsplaner, og vi er sikre på, at vi med statens hjælp nok skal indfri vores ønsker og mere til, siger Roland M. Sundén.

USA er i dag verdens største marked for nye vindmølleprojekter og er verdens næststørste marked målt på den samlede opstillede vindenergikapacitet. Og myndighederne i Arkansas byder danskerne velkommen.

- Med LM Glasfiber får Arkansas, og specielt Little Rock, endnu et brancheførende selskab, Ud over at LM Glasfiber opererer globalt, vil selskabet også tilbyde vores befolkning faglærte og tekniske jobs. Med hensyn til den voksende interesse for branchen for vedvarende energi i de enkelte stater og på nationalt plan giver LM Glasfiber staten Arkansas en mere fremtrædende position. Denne udvikling er endnu et skridt fremad for økonomien i vores stat i lyset af den globale markedsplads vi opererer på i dag, siger Guvernøren for Arkansas, Mike Beebe.-mpp