Dansk vindmøllefabrik åbner i Arkansas, USA

Vækst. Med åbningen af ny fabrik i Arkansas, håber LM Glasfiber at konsolidere sig på det nordamerikanske marked.

Hvis alt går efter planen åber LM Glasfiber fra Lunderskov åbner fra nytår ny fabrik i Little Rock, Arkansas i USA.

Fabrikken forventes at ville beskæftige over 1.000 medarbejdere inden for fem år. Det skriver LM Glasfiber i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at offentliggøre vores nye fabrik i Little Rock. Den nye fabrik i Little Rock gør os i stand til at betjene vores voksende portefølje af kunder i Nordamerika, udtaler LM Glasfibers administrerende direktør Roland M. Sundén.

Med fabrikken i Little Rock håber LM Glasfiber at kunne sikre vingeleverancer på lang sigt, så de kan efterleve deres ambitiøse vækststrategier.

- Ud over at fabrikken er ideelt placeret til at betjene nogle af de områder i USA, der oplever den kraftigste udbygning af vindenergi, var staten Arkansas også i stand til at imødekomme vores ekspansionsplaner, og vi er sikre på, at vi med statens hjælp nok skal indfri vores ønsker og mere til, siger Roland M. Sundén.

I Arkansas bliver LM Glasfiber budt velkommen.

- Med LM Glasfiber får Arkansas, og specielt Little Rock, endnu et brancheførende selskab, udtaler Guvernøren for Arkansas, Mike Beebe.

LM Glasfiber forventer at underskrive den endelige aftale med staten Arkansas og Little Rock by inden for den nærmeste fremtid.

Førende markedFabrikken i Little Rock bliver LM Glasfibers tredje produktionsanlæg i Nordamerika, og den fordobler kapaciteten af de eksisterende fabrikker i Grand Forks, North Dakota og Gaspé, Quebec.

Denne seneste kapacitetsudvidelse afspejler den generelt høje efterspørgsel på markedet kombineret med optimisme omkring fortsat stabilitet på det amerikanske marked.

USA er i dag verdens største marked for nye vindmølleprojekter og er verdens næststørste marked målt på den samlede opstillede vindenergikapacitet.

jlu