Dansk venturemarked tættere på verdenseliten

Kapital. Ambitionen om at have det bedste marked for innovation i verden er rykket nærmere. En benchmark-analyse viser, at det danske venturemarked nu er det sjette bedste i verden.

Tal fra Vækstfonden viser, at det danske venturemarked fortsat befinder sig både den europæiske top og i verdenseliten. Målt på en sammenvejning af finansielle faktorer har Danmark fastholdt sin europæiske tredjeplads, efter Storbritannien og Sverige, og byttet sidste års syvendeplads i verden ud med en sjetteplads, da Canada er blevet passeret.

- Det er glædeligt at se, at det danske venturemarked fastholder sin position i Europa, og oven i købet er rykket forbi Canada, men vi skal sætte farten i vejret, så vi ikke alene inden for de næste år kan rykke øverst på den europæiske skammel, men også helt op i spidsen af verdenseliten, siger direktør i Vækstfonden, Christian Motzfeldt. der konstaterer, at man særligt i England kører i et meget højt gear set med europæiske øjne.

Hvis vi herhjemme skal nå op øverst op på den europæiske skammel, så er der er en række milepæle, der skal nås.

- Først og fremmest skal vi have mere gang i vores exitmarked. Når der først er mange lukrative virksomhedssalg og børsnoteringer, så det er tydeligt, at venturemarkedet er en god forretning, så kommer der også mere kapital i markedet og investeringsaktiviteten stiger, forudser Christian Motzfeldt, der er optimistisk med hensyn til at få mere gang exitmarkedet.

Det seneste års tid har været præget af nogle meget massive enkeltinvesteringer i virksomheder, og det er som regel et sikkert tegn, på at virksomhederne er ved at gøre sig klar til at blive solgt eller blive børsnoteret. Samtidig kommer hver tredje krone, der investeres i danske iværksættere fra udlandet og de udenlandske investorers investeringer i danske iværksættere skaber grobund for en realistisk optimisme, vurderer Christian Motzfeldt

- mja