Dansk universitet er nummer syv i Europa

Reuters har udarbejdet en liste over de mest innovative universiteter i verden. Her har et dansk universitet fået en flot syvendeplads, hvis man kigger på de europæiske repræsentanter.

Foto: Monkey Business Images
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Innovation er et buzz-ord både i den akademiske verden og i forretningslivet, men begrebet kan være svært at definere.

Reuters har alligevel forsøgt at få fod på begrebet ved at udarbejde en rangliste over verdens 100 mest innovative universiteter.

Parametrene har været klare. Skolerne er listet efter antallet af patenter som hvert universitet har indgivet mellem 2008 og 2013, hvor mange procent af patentansøgninger, der gik igennem og universiteternes forsknings kommercielle indflydelse.

Ud af verdens 100 mest innovative universiteter lander Danmarks Tekniske Universitet (DTU) en 43. plads. Hvis man kigger på listens 26 europæiske universiteter, sniger DTU sig helt op på en syvendeplads.

Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab på DTU, Marianne Thellersen, glæder sig over den gode placering og håber, at den kan være med til at sætte streg under kvaliteten af DTU’s initiativer inden for innovation.

»Vi har fokuseret meget på samarbejde med industrien, og så lægger vi også meget vægt på patenter. Vi vil gerne have, at patenter kommer ud og virker i samfundet. Derudover støtter vi både ansattes og studerendes egne opstartsvirksomheder,« siger hun.

Marianne Thellersen har det forbehold med ranking-lister, at placeringerne altid er meget afhængige af, hvilke kriterier, de er bestemt ud fra. Når DTU får en høj placering viser det altså, at Reuters har lagt vægt mange af de ting, som også har høj prioritet på DTU.

»Det er en bekræftelse i, at andre også synes, at de områder, vi satser på, er vigtige,« siger hun.

Marianne Thellersen mener, at en syvendeplads på en liste som denne er med til at styrke DTU’s evner til at tiltrække udenlandske talenter og forskere.

»Både studerende og forskere kigger på de her lister, når de skal vælge et universitet at opholde sig på. DTU vil jo gerne have de dygtigste hoveder, fordi det skaber det økosystem, vi har brug for, hvis vi skal være et top universitet,« siger hun.

Det er Imperial College London, som indtager en førsteplads på listen over europæiske universiteter, og på top 100 listen er det Stanford University i Californien, som fremover kan kalde sig verdens mest innovative universitet.

Se hele ’Reuters Top 100 World’s Most Innovative Universities’ her

Her kan du læse om metoden bag undersøgelsen.