Dansk super-chip til kryptering

Danske ChipSign A/S har offentliggjort sit første produkt i form af en chip til sikker datakommunikation. Ifølge selskabet selv er der tale om verdens hurtigste processor på dette område, der er et nicheområde i IT-industrien.

Den nye processor, CS1015/Rubicon, kan understøtte mere end 15.000 krypteringer pr. sekund og fjerner dermed en aktuel flaskehals i forbindelse med kryptering og de "nøgler", der anvendes på dette område.

ChipSign blev etableret i september sidste år af en gruppe tidligere ingeniører fra selskabet Intel. Målet for virksomheden er at blive ledende udbyder af chips til acceleration af sikker datakommunikation.

Selskabet har udviklet sit produkt ved at kombinere den bedst tilgængelige chip-teknologi med en særlig algoritme, der er opfundet af virksomhedens grundlæggere.

- Algoritmen er et stort skridt fremad, idet den reducerer størrelsen af chip'en med en faktor 2-3, siger Jens Jørgen Nielsen, adm. direktør for ChipSign A/S.

Han vurderer, at den nye dansk-udviklede chip i løbet af de kommende år kan sælges i et styktal på omkring 100.000 om året.

Nichemarkedet for chips til sikker datakommunikation inden for eksempelvis netbanker er endnu ungt, men det vurderes at vokse med 40-50 procent om året fremover.

Virksomheden er etableret med kapital fra Teknologisk Innovation og DTU Innovation A/S.

/ritzau/