Dansk storeksportør af hjælpemidler

Danmarks eksport af hjælpemidler som høreapparater, hejseudstyr og briller er fordoblet siden 1995.

Høreapparater, hejseudstyr, brillestel og proteser. Et af Danmarks absolutte vækstmarkeder netop nu er hjælpemidler, hvor eksporten er femdoblet siden 1995, så Danmark i dag er i front internationalt. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Og der er ikke noget, der tyder på en afmatning. Tværtimod - den demografiske udvikling på verdensplan med flere ældre og færre yngre gør udvikling af hjælpemidler til en nødvendighed, hvis fremtidens ældre skal blive mere selvhjulpne.

Det danske boom i eksport af hjælpemidler er godt hjulpet på vej af danske høreapparatvirksomheder, der sidder på halvdelen af verdensmarkedet. Men i disse år myldrer en underskov af mindre virksomheder og producenter op med helt nye hjælpemiddelprodukter.

Særligt de teknologiske landvindinger giver mulighed for at udvikle hjælpemidler, som for få år siden kun optrådte i science fiction-film. For eksempel den "intelligente" seng, der kan overvåge patientens behov, eller computeren, der kan minde den demente om det, de skal huske.

Eksporten af hjælpemidler er også drevet af, at de ældre har flere penge mellem hænderne. Jo mere velstillede brugerne af hjælpemidler er, desto større krav og forventninger har de til, at deres hjælpemidler er veldesignede og individuelt tilpassede./ritzau/