Dansk stjernedesigner tættere på drøm om ny elbil

Den danske bildesigner Henrik Fisker har indgået et samarbejde med en af Canadas største virksomheder, der skal stå for at fabrikere Fiskers elbil, Fisker Ocean.

Henrik Fisker til en præsentation af hans nye bilfirmas første elbil Fisker Ocean i starten af året i Las Vegas. (Foto: Ritzau/Scanpix / Robyn Beck / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bildesigneren og stifteren af elbilfirmaet Fisker Inc., Henrik Fisker, har taget et stort skridt på vejen mod at få sin elbil, Fisker Ocean, ud på vejene.

Fisker Inc. har nemlig indgået et samarbejde med den canadiske bilproducent Magna, som bliver storinvestor i virksomheden og skal stå for at fabrikere Fiskers elbil på Magnas europæiske fabrik. Det fremgår af en pressemeddelelse.

På Twitter jubler den tidligere bildesigner for blandt andet Aston Martin og BMW over aftalen med Magna, som han beskriver som en »win-win deal«.

Henrik Fiskers elbilfirma står foran en børsnotering på New York Stock Exchange, efter at en fusion med canadiske Spartan Energy Acquisition Corp i juli blev en realitet. Det er målet at sende Fisker Inc. på børsen til en værdi af 2,9 milliarder dollar, eller knap 20 milliarder danske kroner.

Andet forsøg mod Tesla

Målet med Henrik Fiskers nye elbil er at konkurrere med Tesla, men det er ikke første gang, at den danske bildesigner forsøger at tage kampen op mod Elon Musk og de populære Tesla-modeller. I 2012 solgte han således nogle tusind hybridbiler, inden forretningen gik i opløsning, og Henrik Fiskers elbilfirma gik konkurs.

Det opløste bilfirma Fisker Automotive havde ellers tiltrukket nogle prominente investorer, der blandt andet indebar skuespilleren Leonardo DiCaprio og et lån fra Obama-regeringens energiministerium.

Nu forsøger Henrik Fisker sig så med et nyt firma, hvor han vil producere verdens mest bæredygtige køretøjer. Første skud på stammen er Fisker Ocean, der er en SUV med solceller på taget og plastikmaterialer lavet af genbrugte fiskenet og flasker.

Ifølge et opslag på Henrik Fiskers Twitter kommer bilen til at koste 37.499 dollar på det amerikanske marked, svarende til knap 240.000 kroner. Så billig bliver den næppe i Danmark. Produktionen af Fisker Ocean forventes at påbegynde i fjerde kvartal af 2022.

LÆS MERE