Dansk selskab bag verdens bedste chokolade går konkurs

Stigende råvarepriser rammer ifølge kurator Friis-Holm Chokolade, som dermed er smeltet sammen.

»Min forståelse er, at selskabet er ramt af stigende råvarepriser og på salget. Brandet leverer kvalitetschokolade og er high end, som har det svært for tiden,« siger kurator i sagen, Anders Hauge Gløde, til Finans. Det er Anders Hauge Glødes vurdering, at der er gæld i selskabet for omtrent ti millioner kroner. Billedet er fra Chokoladefestival d. 2. og 3. marts 2013 i TAP 1 i København med den største samling af chokoladeproducenter og udstillere på ét sted, og med mulighed for at smage på varerne og følge tilberedningen af de lækre desserter. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er flere gange blevet kåret som verdens bedste inden for sit felt.

Men det har ikke været nok til at holde forretningen oven vande.

Det er den triste konklusion for selskabet bag Friis-Holm Chokolade, der har indgivet konkursbegæring.

Det fremgår af en meddelelse på Statstidende ifølge mediet Finans.

»Min forståelse er, at selskabet er ramt af stigende råvarepriser og på salget. Brandet leverer kvalitetschokolade og er high end, som har det svært for tiden,« siger kurator i sagen, Anders Hauge Gløde, til Finans.

Det er Anders Hauge Glødes vurdering, at der er gæld i selskabet for omtrent ti millioner kroner.

Selskabet blev stiftet af Mikkel Friis-Holm i 2007 og har blandt andet leveret til kendte restauranter som Henne Kirkeby Kro samt Relæ og Alchemist i København.

Det er ved International Chocolate Awards, at virksomheden flere gange er blevet kåret som verdens bedste.

Trods international hæder er det dog aldrig lykkedes selskabet bag Friis-Holm Chokolade at blive rentabel, skriver Finans.

De seneste fem år har selskabet tabt mere end fem millioner kroner efter skat.

Mikkel Friis-Holm har tidligere givet udtryk for, at der var hårdt brug for at skabe overskud, men »at det koster tid og penge, når vi prioriterer håndværk frem for masseproduktion i bestræbelserne på at lave verdens bedste chokolade«.

/ritzau/