Dansk rente skal længere ned

Lavere dansk rente gavner forbrugere, boligejere og virksomheder. Men den vil komme længere end endnu og være på to procent inden sommer, mener cheføkonom.

Læs mere
Fold sammen
Inden sommer vil den danske rente komme ned på kun to procent. Det venter cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

- Forskellen til eurorenten vil indsnævres mere over de kommende måneder. Da den Europæiske Centralbank, ECB, samtidig ventes at sætte renten yderligere ned, kan vi se frem til, at den danske rente vil nå ned på to procent, inden vi når sommeren, siger Steen Bocian.

Kronen er ikke under pres, valutareserven bugner igen og derfor kunne Nationalbanken i dag sænke renten med 0,75 procentpoint til tre procent. Det er salve på såret i dansk økonomi, der befinder sig i recession. Hver dag byder på nye massefyringer i danske virksomheder - torsdag var det blandt andet Carlsberg og PFA, der måtte melde om afskedigelser.

- Boligmarkedet er under et kraftigt pres, og lavere renter trækker i den rigtige retning selvom det naturligvis ikke vender boligmarkedet på en tallerken. Den lavere rente er derfor med til at dæmpe den økonomiske krise, siger Steen Bocian.

Det ser ud til, at bankerne vil følge Nationalbanken. Danske Bank har allerede meldt, at banken sænker både ud- og indlånsrenten med op til 0,75 procentpoint - men det sker først om en uge. Andre banker ventes at følge efter og lade den lavere rente komme forbruger og virksomheder til gode.

/ritzau/