Dansk modedronning konkurs

Selskabet bag Isabell Kristensens undertøjsmærke er begæret konkurs. (RETTELSE)

Foto: Roslan Rahman/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
RETTELSE:
27. juli 2009 skrev  Berlingske Business (også publiceret i Erhvervsbladet.dk), at Isabell Kristensen er en del af selskabet FYI 180, som er begæret konkurs. Det er imidlertid ikke tilfældet, da FYI180 er licensselskab for tøjdelen af brandet »Dreams by Isabell Kristensen«. Isabell Kristensen fortsætter licensaftalerne vedrørende sko, homewear, undertøj og parfume. Berlingske Tidende beklager fejlen.
»Too much is never enough«. Det er designeren Isabell Kristensens motto. Og det er også udgangspunktet for lingerikonceptet »Dreams by Isabell Kristensen«, som er udviklet i samarbejde med Femilet.

Sådan præsenteres det eksklusive undertøj af Isabell Kristensen selv, men i virkeligheden har den celebre modeskaber svært ved at leve op til sloganet.

I hvert fald har der ikke været nok penge i kassen til at betale de ansatte i firmaet løn. Derfor har fagforbundet Teknisk Landsforbund, der blandt andet organiserer designere, indgivet konkursbegæring mod Dreams by Isabell Kristensen.

- Vores fire medlemmer på virksomheden har ikke fået løn siden maj, og Lønmodtagernes Garantifond dækker først, når der er indgivet konkursbegæring. Derfor tager vi dette skridt, siger Saskia Madsen-Østerbye, der er jurist i Teknisk Landsforbund.

Hun forklarer, at man normalt er afventende med at indgive konkursbegæring, da det er et drastisk skridt, der betyder færre arbejdspladser.

- Men når virksomheden trods flere henvendelser fra os stadig ikke udbetaler løn til vores medlemmer, så må vi tage affære, så vores medlemmer kan få noget at leve af, konstaterer juristen.

Selskabet bag undertøjsmærket, FY180 Aps, har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for 2008. Men at dømme efter årsregnskabet for 2007, så lader den finansielle sundhedstilstand meget tilbage at ønske. Et underskud på 12 millioner kroner, en tabt egenkapital samt et alvorligt forbehold fra revi­sionen er hovedingredienserne i 2007-regnskabet. Forventningen dengang var dog, at driften i firmaet ville blive positiv i 2009, hvilket den manglende løn dog sætter et alvorligt spørgsmålstegn ved.

Seriøse problemer

Dermed ligner Dreams by Isabell Kristensen et tøjmærke i seriøse problemer, og det er langt fra nogen enestående tendens i modeverdenen.

- Vi må desværre konstatere, at vi for øjeblikket ser rigtig mange konkurser – især inden for design- og tekstilbranchen. Vores erfaring er, at når vi indgiver konkursbegæring, så går virksomheden som oftest konkurs. Det er sjældent, at virksomhederne kan skaffe kapital til at fortsætte, påpeger Saskia Madsen-Østerbye.

Teknisk Landsforbund har et samlet krav på 853.444 kr. mod firmaet, der dækker løn med mere for de fire medlemmer af fagforbundet.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Dreams by Isabell Kristensen.