Dansk kraftværksteknologi vinder milliardordre i Mellemøsten

Kraftværksspecialisten BWSC skal hurtigst muligt sikre elektricitet til libaneserne gennem to kraftværksprojekter - det får det danske selskab to milliarder i kassen for.

3-D tegning af det kommende kraftværk i Zouk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem Syrien, Israel og Palæstina ligger Libanon. Her mangler befolkningen pålidelig og effektiv elektricitet. Det vil den danske kraftværksspecialist Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S, BWSC, bringe til libaneserne gennem to store kraftværksprojekter til en samlet sum af to milliarder kroner med overlevering i løbet af 2014.

»Vi er naturligvis ovenud tilfredse med disse to anseelige kontrakter, som samlet set udgør den største ordre i BWSCs historie. De to kontrakter vil forhåbentlig være medvirkende til at bane vejen for flere energiprojekter, ikke blot i Libanon men også i hele Mellemøsten,« siger Anders Heine Jensen administrerende direktør for BWSC i en pressemeddelelse.

Selskabet har netop indgået aftalerne på de to kraftværker på 194 MW og 78 MW i byerne Zouk og Jiyeh nær Beirut. Begge kraftværker er for den libanesiske stat højprioritetsprojekter, som hurtigst muligt skal sikre landets indbyggere en stabil elektricitetsforsyning.

Libanon er nyt marked for virksomheden og landets store efterslæb i energiproduktion, gør det til et interessant udvidelse for BWSC, som har overvåget sikkerhedssituationen i landet. Anders Heine Jensen siger, at de vurderer, at sikkerheden er stabil, trods situationen i Syrien, og at virksomheden er klar til at opføre infrastrukturprojekter i Libanon.

De to kraftværker vil blive opført i konsortium med den tyske motorleverandør Man Diesel & Turbo, under ledelse af BWSC, som har ansvaret for de tekniske og kommercielle dele af projekterne, som skal overlevers til kunden, Ministry of Electricity and Water, i løbet af næste år.