Dansk køkkenproducent skruer op for blusset

Trods en lavere ordreindgang sidst på året i fjor har jysk køkkenproducent fortsat stor tiltro til fremtiden, og det kommer blandt andet til udtryk gennem produktionsudvidelse.

En af landets største køkkenproducenter, Invita Køkkener A/S i Bording, har ikke problemer med at finde de optimistiske briller. ´ Selv om markedet viste stagnerende tendenser hen over 2007 og, ordreindgangen sidst på året lå væsentligt lavere end på samme tidspunkt året før, er der mange lyspunkter i det seneste årsregnskab fra virksomheden, der indgår i den store svenske Nobia-koncern.

Året overgik adm. direktør Leif Nygårds forventninger til omsætningen. Direktøren havde ventet en fremgang på cirka seks procent i et ellers fladt marked, men det lykkedes midtjyderne at øge salget med hele 14,5 procent svarende til 60 mio. kr., så Invita i fjor landede på en årsomsætning på 460 mio. kr.

Bundlinjen gik ligeledes pænt frem med 18,5 procent til 38,5 mio. kr. 2007 var imidlertid ikke kun en dans på roser.

Den stigende efterspørgsel førte blandt andet til en kapacitetsudnyttelse, der kom over de 100 procent, og da leveranceproblemer fra underleverandører meldte sig, steg antallet af reklamationer og restordrer ligeledes.

Det stigende aktivitetsniveau i Bording betyder, at virksomheden er gået i gang med en markant udvidelse af produktionsfaciliteterne. 4.000 kvadratmeter bygges til. Det er en udvidelse på 25 procent.

Udvidelsen ventes at være fuldstændig på plads omkring sommerferien. På trods af en lavere ordreindgang sidst på året, er der pæne forventninger til indeværende år. En stor »Åbent-hus-kampagne« i foråret gav høje besøgstal og en stigende ordreindgang. Samtidig fortsætter Invita udbygningen af butikker, der både indebærer flytninger og helt nye butikker.