Dansk Industrilakering er et iværksætterfirma

Iværksættere. I næste uge indleder ny virksomhed i Hadsund sin produktion. Iværksætteren mener selv, han har fundet et hul i markedet.

Det lyder som et meget stort, industrielt foretagende; Dansk Industrilakering.

Men det er faktisk et Aps. og en iværksættervirksomhed i Hadsund netop etableret af en 43-årig maskinsnedker og trætekniker i skikkelse af Peter Gösta, der senest kommer fra en stilling som adm. direktør hos kollegaen Bema Coating med afdelinger i Kibæk og Holstebro og med en karriere i træ- og møbelindustrien bag sig.

Peter Gösta erkender åbent, at han efter en grundig research i CVR registret, i telefonbøger, hos Krak og på internettet var overrasket over, at navnet var ledigt.

Hans virksomhed er formelt etableret ved årsskiftet, og i næste uge indledes produktionen i en 1.200 kvadratmeter stor erhvervsbygning udenfor Hadsund. Lokalerne har tidligere været anvendt af en vinduesfabrik.

Peter Gøsta har aldrig drømt om, at han en dag skulle blive iværksætter.

Udslagsgivende blev det, at han øjnede et hul i markedet.

Trods firmanavnet handler det hul i høj grad om håndværkerkvalitet.

- I en tid hvor der er meget tale om globalisering, er det vigtigt herhjemme at være fleksibel og målrettet. Vi kan håndtere små og store ordrer, og vi kan lakere på næsten alle materialer, og ved blandt andet at håndsortere alle varer opnår vi en meget høj leveringskvalitet. Dansk Industrilakering lægger sig mellem autolakererne, der har høj kvalitet og tilsvarende priser, og de store industrilakeringer hvor fleksibilitet og kvalitet ikke altid er en selvfølge. Vi har simplificeret processerne mest muligt, og eftersom det er øjet og hånden, der skal foretage kvalitetssorteringen har vi valgt at bruge mange ressourcer på medarbejderstaben. Med et simpelt og meget målrettet produktionsapparat kan vi det, de andre ikke kan - levere håndværkerkvalitet til industripriser, siger en optimistisk Peter Gösta, der mener, der er rigelig plads til den nye virksomhed, fordi der generelt er gang i hjulene hos de potentielle kunder.

De skal hentes i møbel- og byggeindustrien, blandt tømrere og snedkere og hos plast- og metalindustrien.

Der bliver udelukkende tale om vådlakering i de fleste af dens afskygninger.

På kort sigt venter Peter Gösta at skulle ansætte en god håndfuld medarbejdere, men på den mellemlange bane lægger han op til vækst, så der om tre år vil være mere end en snes ansatte i virksomheden.

UdfordringenStørste udfordring i startfasen har været finansieringen, men her er Peter Gösta blandt andet blevet hjulpet af et lokalt selskab, Concept Hadsund, der ikke bare har været behjælpelig med finansiering, men som støtter op under egnens iværksættere med sparring og rådgivning.

En væsentlig detalje er, at selskabet også hjælper nye iværksættere ind i nyttige netværk.

Ifølge Peter Gösta havde han intet netværk i byen efter mange års ansættelser i virksomheder fjernt fra Hadsund, men blandt de første kunder hos Dansk Industrilakering finder man flere af de lokale virksomheder, der kan karakteriseres som iværksætterens nye netværk.

Næststørste udfordring har været miljøforanstaltninger. Her har Dansk Industrilakering allerede i planlægningsfasen allieret sig med BST, der har hjulpet nordjyderne med at sikre de fornødne miljøtilladelser.

Netop miljøet er medvirkende til optimismen i Hadsund, fordi mange kunder på grund af de stramme miljøkrav i vid udstrækning vælger at outsource overfladebehandlingen frem for eventuelt at udvide og modernisere egne afdelinger.

Ligger til familienSelv om Peter Gösta egentlig aldrig har drømt om at blive iværksætter, ligger iværksættere tilsyneladende til familien.

Hans egen hustru, Lone Linnemann Skov, tager del i opstarten af Dansk Industrilakering. Hustruens søster, Jette, har netop sammen med sin mand, Peter Skov Herlevsen startet firmaet Jysk Nedbrydning. Desuden har Lone og Jettes bror, Kim Skov, sammen med blandt andre sin kone, Jannie Skov, etableret firmaet SupplyNbuy, der er en samhandelsportal og et softwarefirma.

Summa summarum: Tre søskende og deres ægtefæller starter hver deres firma indenfor cirka et halv år.