Dansk helikopter skal flyve for oliegigant

Gennembrud. Ny helikopter til 70 mio. kr. kommer på opgave i Atlanterhavet ud for den irske kyst. Første kontrakt for norsk oliegigant.

DanCopter A/S med hovedsæde i Esbjerg Lufthavn og base i Den Helder i Holland har sikret sig sin første kontrakt med Nordens største olieselskab, StatoilHydro, og tager samtidig et vigtigt strategisk skridt ind i det britiske område.

Med base i Donegal Airport i den nordvestlige del af Irland skal DanCopter fra april 2008 i fem-seks måneder betjene en borerig 75 sømil ude i Atlanterhavet under en efterforskningsboring. Kontrakten i EU-udbud er på cirka 40 mio. kr.

- Vi håber naturligvis, samarbejdet kan udvikle sig, så vi kan lave mere for StatoilHydro, og vi vil også gerne bevæge os yderligere ind i det britiske område. Kontrakten passer rigtig godt med, at vi lige har fået vores fjerde helikopter, og nu skal vi kun have en enkelt kontrakt mere, før vi er godt booket i 2008, siger adm. direktør Nils Skeby, DanCopter.

Flyselskabet flyver i forvejen på femårige kontrakter for operatørerne Dong Energy og Hess i Nordsøen og for Shell, Chevron og Gas de France fra Den Helder, hvor DanCopter har haft afdeling siden 2005 og har to helikoptere stationeret.

Turbulent 2007DanCopter har lige købt endnu en Eurocopter EC155B1-helikopter, der har fløjet i USA og har 1000 flyvetimer bag sig, og investeringen på cirka 70 mio. kr. vil blive sat ind ud for den irske kyst.

Foruden offshoreflyvninger udfører DanCopter ad hoc- og VIP-flyvninger og venter i år at nå 4300 flyvetimer fordelt på tre helikoptere, hvoraf den ene først kom i februar. Det var samme måned, som stifteren Susanne Lastein valgte at forlade virksomheder i et særdeles turbulent år med hele tre direktører ved rorpinden.

- Vi holder øje med andre markeder, men vi er primært i offshorebranchen, og vore helikoptere er indrettet, så de ikke rigtig kan bruges til andet. Vores marked er hele Nordsø-området med Storbritannien, Holland, Norge og Danmark, siger Nils Skeby.

Imponerende overskudNils Skeby tiltrådte 1. oktober som chef for de 55 medarbejdere, efter at den tidligere Maersk Helicopters-direktør Jan Hagemann Sørensen havde passet posten i den mellemliggende periode. Nils Skeby har en fortid som divisionschef for YIT Olie & Gas i Esbjerg og er uddannet maskiningeniør.

DanCopter ejes nu af norske HeliNor og havde i fjor et imponerende resultat på 29,5 mio. kr. før skat efter en kraftig vækst. Trods uroen forventer Nils Skeby et resultat, der ikke afviger meget fra rekordåret.