Dansk Generationsskifte overtager Lampas

Virksomhedsovertagelse. Dansk Generationsskifte med den tidligere konservative folketings-politiker Jens Heimburger i spidsen har overtaget en af landet førende producenter af udendørsbelysning.

Lampas A/S i Ringe som er en af landets førende producenter af udendørs belysning, er blevet overtaget af Dansk Generationsskifte Kapital I A/S. Lampas A/S er blandt andet kendt for sit udendørs lampeprogram som er udviklet i et tæt samarbejde med nogle af landets førende arkitektfirmaer.

Virksomheden, der ligger i Ringe, har 35 ansatte og eksporterer cirka en tredjedel af omsætningen.

Stifter og ejer af Lampas A/S gennem 35 år Kjell Berentzen, har gennem et stykke tid ønsket at foretage et salg af virksomheden, og rettede henvendelse til Dansk Generationsskifte A/S sidst på året 2006.

- Lampas A/S har været et fantastisk positivt forløb for mig og min hustru, men nu er tiden inden til, at virksomheden skal have nyt blod. Lampas A/S er i særdeles god gænge, men der er ingen tvivl om, at potentialet for dansk design og kvalitet indenfor vores område er meget større, siger Kjell Berentzen.

- Lampas er en unik virksomhed, siger Jens Heimburger adm. direktør i Dansk Generationsskifte A/S.

- Den har høj kvalitet i produkterne, der er designet af nogle af vores bedste arkitekter. Det er den type produkter, som de offentlige og private bygherrer kræver også i fremtiden, unikt design. Samtidig er det naturligt for Dansk Generationsskifte Kapital I A/S at overtage Lampas A/S, idet vi overtog Nordens største producent af byrumsinventar Veksø-Taulov Fabrikation og Handel i december 2006. De to virksomheder betyder, at vi et får skabt den største og bedste udbyder inden for denne branche.

Kjell Berentzen forbliver i virksomheden i et par måneder, og Jan Dam, som er admin. direktør for Veksø, får i første omgang det daglige ansvar for Lampas A/S.

Lampas A/S indgår dermed i en samlet virksomhedsgruppe under Dansk Generationsskifte Kapital I A/S, som også omfatter Alfred Priess A/S, AP Steel A/S og Veksø-Taulov Fabrikation og Handel.

Virksomhederne køres som selvstændige enheder, men tanken er, at opnå nogle fælles fordele inden for indkøb og logistik.