Dansk fremstød i Belgien

23 danske virksomheder benytter regentparrets officielle besøg i Belgien til finde købere og samarbejdspartnere.

Danske bioteknologiske virksomheder ser frem til et nyt eksportmarked i Belgien. I forbindelse med dronning Margrethes og prins Henriks officielle besøg i Belgien den 28.-30. maj planlægger Danmarks Eksportråd og Handelskammeret et erhvervsfremstød. Samtidig sigter et belgisk-dansk seminar på Hotel Hilton i Bruxelles på at bringe belgiske og danske virksomheder til at finde sammen om forsknings- og investeringssamarbejde i branchen.

35 erhvervsfolk fra 22 danske bioteknologiske virksomheder deltager i seminaret og mødet med 100 belgiske virksomheder. Den danske bioindustri kan i dag mønstre 260 små og store virksomheder fortrinsvis inden for sundheds- og medicinalsektoren.

Den belgiske bioteknologiske industris 70 virksomheder omsætter for 1,7 mia. euro om året, hovedparten inden for sundhedssektoren. Resten inden for agrokemi og fødevare-tilsætning. Over halvdelen af omsætningen skyldes det multinationale medicinalfirma GlaxoSmithKline Biologicals, som regentparret skal besøge.

Dansk satsning

Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K), formanden for Dansk Industri Johan Schrøder og formanden for Novo Nordisk Mads Øvlisen er blandt de danske talere på seminaret.

Bioteknologi er et topaktuelt emne inden for forskning og erhvervsudvikling i EU-samarbejdet. 130 mia. kroner afsættes de næste tre år til understøttelse af strategisk, grænseoverskridende samarbejde mellem medlemsstaternes små og mellemstore virksomheder.

Prins Henrik og den belgiske kronprins Philippe deltager i afslutningsceremonien, hvor prins Henrik uddeler sin eksportpris til en belgisk importvirksomhed.

De deltagende danske virksomheder er ACE Biosciences, Alk-Abelló, Azign Bioscience, Biogen Manufacturing, Biolmage, CMC Biotech, Danske Securities, DNA Technology, Fertin Pharma, Hermedico, KinaseDetect, Lif, Medicon Valley Academy, Mikroelektronik Centret, Nordic Biotech, Novo Nordisk, Novozymes, PolyPeptide Laboratories, Pride Proteomics, Radiometer Medical, Syddansk Universitet, 7TM Pharma.