Dansk Folkeparti vil redde universiteter

Dansk Folkeparti vil stoppe VK-regeringens besparelser på universiteterne. Finansordfører Kristian Thulesen Dahl har ingen forståelse for, at regeringen vil skære 350 mio. kr. på universiteterne, mens der gives 400 mio. kr. til øget forskning. Det er ulogisk, og derfor vil Dansk Folkeparti bruge sin nøglerolle i finanslovforhandlingerne til at fastholde bevillingerne til landets universiteter.

- Fundamentet, den brede uddannelse på universiteterne, den skal være på plads først. Det er det vigtigste. Forskningen er mere cremen ovenpå, og derfor har vi ikke megen forståelse for regeringens planer, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Finansminister Thor Pedersen (V) er klar til en drøftelse med Dansk Folkeparti om universiteterne. Han understreger, at regeringen indtil videre er kommet med sit udspil, og på mandag begynder forhandlingerne om, hvordan der kan findes flertal for både besparelser og nye udgifter.

- Vi skal forhandle med partier om 3,8 mia. kr. Noget skal bruges på forskning, uddannelse og it. Der har vi i forvejen lagt 400 mio. kr. i 2002, og så skal vi drøfte 2003, siger Thor Pedersen til Ritzau.

Han vil ikke direkte kommentere Dansk Folkepartis krav og fastholder fortsat, at universiteterne skal omstilles.

/ritzau/