Dansk Ericsson-chef går efter omlægning

Brancheformand opsiger sit direktørjob i et stærkt reduceret Ericsson Danmark.

Den 45-årige Conni Simonsen stopper 14. januar som chef for telefongiganten Ericsson Danmark.

Conni Simonsen, der også er formand for brancheforeningen ITEK under Dansk Industri, har været dansk »stationsforstander« siden 1. november 1998, men går efter et år med kraftige omlægninger inden for selskabet, hvor medarbejderstaben alene i Danmark er ved at blive reduceret fra 1.500 til omkring 900.

Hendes fratræden med en begrundelse om, at hun nu søger nye udfordringer, indikerer, at hun ikke har været enig i, at Ericsson Danmark skulle føres ind i en nordisk/baltisk organisation.

Conni Simonsen er uddannet civilingeniør og har været ansat i Ericsson siden 1985, bl.a. en periode som adm. direktør i Litauen.

»Conni Simonsen har en stor kundeforståelse, en evne til at se markedsmæssigt på tingene og et energisk væsen. Vi har sat stor pris på hendes indsats i forbindelse med etableringen af den nordiske og baltiske organisation og ser frem til at følge hendes karriere fremover«, siger Johan Schlüter, bestyrelsesformand for det danske Ericsson-selskab.

Udviklingsdirektør i Ericsson Danmark, Ib Byder, overtager midlertidigt rollen som administrerende direktør, indtil Conni Simonsens afløser er udpeget.