Dansk brætspil vil vinde hele Europa

Kortspil. Iværksættervirksomheden Moxibox ved Præstø har landet en international aftale om distribution af deres kort- og brætspil i EU. Spillet Bonus fra 2006 findes nu på 11 forskellige sprog.

Iværksættervirksomheden Moxibox, der er etableret af ægteparret Martin Søegaard og Susanne Moesgaard, har landet en international aftale om salg og distribution af deres kort- og brætspil med den tyske legetøjs- og spildistributør HCM Kinzel.

Moxibox blev kontaktet af en agent for det tyske firma, som havde læst ErhvervsBladets omtale af den nystartede virksomhed i november 2006.

Artiklen fortalte om de udfordringer de to iværksættere havde med at komme ind på det danske marked for kort- og brætspil.

Blot tre måneder senere fik Moxibox adgang til en spilmesse i Nürnberg, og herefter blev kontakten etableret mellem den danske iværksættervirksomhed og den tyske distributør.

- Den første produktion af Bonus på 11 forskellige sprog er allerede på vej hertil med skib fra Kina. Det er indlysende, at en af Europas større spil- og legetøjsdistributører kan aftage spil i helt andre oplag end en dansk disttributør kan. Derfor er vi også glade for den internationale aftale, siger Martin Søegaard, Moxibox.

Aftalen om distribution omhandler på nuværende tidspunkt Bonus, der er et tankespil med 108 kort, som et slags alternativ til bridge, skak eller whist. Dette spil bliver distribueret i EU. Det andet spil er Gavelegen, som i første omgang udkommer i Tyskland.

Gået op til heltidMoxibox har desuden udviklet to nye spil, Action og Dinnermission, som begge bliver udgivet i indeværende år. Derudover kommer der ifølge Martin Søegaard to yderligere titler til i 2008, så den internationale distributionsaftale omfatter foreløbigt i alt seks titler.

- Vores spil bliver lanceret på en række større messer i EU-området fra august 2007 og året ud. Blandt andet er der en meget vigtig messe i efterårsferien i Essen, hvor vi skal gennemføre en turnering med spillet Bonus. Det er vi utrolig spændte på, hvordan det vil blive modtaget. Det opfatter vi selv som en slags eksamen, siger Martin Søegaard.

For ægteparret fra Præstø er Moxibox nu blevet heltidsbeskæftigelse med udvikling af spil og styring af produktion. Og med den nye internationale salg- og distributionsaftale bliver der mere tid til at udvikle nye spil. Martin Søegaard vil ikke sætte præcise tal på kontraktens størrelse, men mener, der er tale om en millionkontrakt inden for en overskuelig fremtid.

-Hvis salget med den internationale distribution bare tilnærmelsesvis når det, vi har kunnet sælge i Danmark fra vores egen hjemmeside, og ganger det tilsvarende op, så taler vi om en kontrakt af betydelig størrelse, siger Martin Søegaard.

Han oplyser desuden, at Bonus vil gå on-line i sommeren 2008, så det kan spilles på internettet.