Dansk aktie voksede 570 procent

Alt tyder på, at 2004 bliver et yderst flot børsår herhjemme, hvor stribevis af selskaber kan fremvise store positive kurshop.

Hele 570 procent på kun 11 måneder. Så meget er det lille rederi D/S Orion steget i kurs siden årets start, og det placerer denne noget mystiske aktie som årets absolutte højdespringer på Fondsbørsen.

D/S Orion har været på Fondsbørsens observationsliste i mere end to et halvt år: Fondsbørsen »afventer afklaring af selskabets økonomiske forhold«.

D/S Orion er altså steget, selv om selskabet i sidste regnskab havde et underskud på 872.000 kroner for første halvår og en negativ egenkapital. Der spekuleres i, at rederiet vil sælge to specialbyggede skibe til håndtering, opsætning og transport af havvindmøller til en højere værdi end den bogførte.

Danske aktier har generelt klaret sig særdeles flot i år. KAX-indekset for alle selskaber på Københavns Fondsbørs er skudt i vejret med 20 procent, og det guldrandede KFX-indeks ligger nu 16 procent højere end ved årets begyndelse. Dermed er værdien af det samlede danske aktiemarked meget tæt på 1.100 milliarder kroner.

32 danske aktier er i år steget mere end 50 procent, og 113 selskaber med 20 procent eller mere, mens kun 37 selskaber er faldet i kurs. Hele 11 af de 20 store KFX-aktier er steget mere end 20 procent i år, og helt i top er GN Store Nord, der er skudt i vejret med lidt over 50 procent.

Kun én KFX-aktie har for alvor skuffet, og det er Vestas.