Danone forhandler virksomhedssalg med Nestlé

Danone er i forhandlinger med Nestlé og andre potentielle købere af afdelingen for medicinsk ernæring.

Danone vil formentlig flytte fokus fra ældremad til babymad. Fold sammen
Læs mere
Foto: REGIS DUVIGNAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske koncern ventes at rejse 5 mia. euro ved et salg, og det vil betyde, at virksomheden kan forlade et niché-marked og i stedet fokusere på markedet for babymad. Det skriver Financial Times.

Afdelingen producerer sondemad og udvikler fødevarer, der skal lindre eller udsætte symptomerne fra bestemte sygdomme. Selvom markedet har stort vækstpotentiale, givet en aldrende befolkning, har Danone haft svært ved at udvikle afdelingen og vækstraterne i afdelingen er faldet til mellem 5-6 pct. de sidste tre år mod 11 pct. mellem 2007 og 2011.

- Nestlé har en klar agenda, hvor der fokuseres på kroniske sygdomme som fedme, diabetes og Alzheimers. Derfor vil dette opkøb, med et stærk strategisk fokus på ernæring, give mening, siger Diana Cowland, der er sundhedsanalytiker hos Euromonitor International, til Financial Times.

Analytikere har længe spekuleret i, hvorvidt Danone ønsker at opkøb Mead Johnson. Den amerikanske koncern er verdens tredjestørste producent af babymad med en markedsandel på 8 pct., men er med en estimeret pris på 15 mia. euro på grænsen af, hvad Danone har mulighed for.