Danmarks Radio i luften med kanal alene om business

I dag har Danmarks Radio premiere på sin nye digitale radiostation DR Erhverv, der kan høres på DAB-modtagere eller PC. Kanalen sender 24 timer i døgnet og opdateres fem gange dagligt. Desuden udvider Deadline på DR 2 med en erhvervssektion til nytår.

Læs mere
Fold sammen
Danmarks Radio udvider nu sit fokus på erhvervslivet, privatøkonomi og penge. Blandt en række nye digitale radiostationer, som går i luften i dag, kommer en hel station dedikeret alene til business og penge.

DR Erhverv, der skal sende døgnet rundt og med løbende opdateringer på dagens aktuelle erhvervs- og pengehistorier, bliver dermed den første 24 timers landsdækkende erhvervsstation.

Stationen har i et stykke tid kunnet høres på nettet, men den bliver nu også tilgængelig i æteren via de nye digitale DAB-radioapparater.

»Fordelen er først og fremmest, at du kan høre erhvervsstof anytime du åbner for stationen. Og det gælder både den meget erhvervsinteresserede og for folk i almindelighed,« siger Suanne Hegelund, erhvervsredaktør på DRs pngeredaktion.

DR Erhverv opdateres fem gange daligt. Hver opdatering kører så i en sløjfe, hvor indslagene gentages og kan høres når som helst, man tuner ind på kanalen.

Hver morgen starter man klokken 6:30, hvor alt relevant erhvervsstof fra morgenaviserne, de tidlige Radioaviser og udenlandske bureauer er samlet. Klokken 8:00 følger så dagens første analytiker med bud på dagens erhverv og økonomi i både ind- og udland. Herefter sendes dagens Pengesektion fra P1 med mere brede erhvervshistorier. Klokken 12:30 og 16:00 opdateres kanalen med udvikling af morgenens historier samt dagens øvrige begivenheder og nyt fra Fondsbørsen. Og endelig klokken 17:30 rundes af med en nyhedsopdatering med dagens nyeste og væsentligste erhvervshistorier.

»Hvor dr.dk/penge mere har en privat økonomisk tilgang til erhversstoffet vil vores nye digitale radiostation mere have en Berlingske Business-tilgang til det,« siger Susanne Hegelund.

En del af stoffet på DR Erhverv - eksempelvis dagens børsanlyser - produceres i øvrigt alene til den nye DAB-station og vil ikke kunne høres eller ses andre steder i DR-regi.

Derudover er der planer om at live-transmittere fra erhvervskonferencer eller eksempelvis Industriens Årsdag.

»Særlige begivenheder og events vil vi sende direkte.«

Ifølge Susanne Hegelund bliver den næste store satsning på erhvervsfronten en styrkelse af Nyhedsmagasinet Deadline på DR2, som fra nytår i sin 17-udsendelse vil få en særlig erhvervssekstion.

»Deadline 17:00 bliver den 1. januar forlænget, og som noget nyt får vi en særlig journalist med fokus på erhvervsstof,« siger hun.

DR Erhverv - der som sagt har premiere i æteren i dag klokken 6:30 - kan også høres via nettet på følgende adresse: http://www.dr.dk/dab/DRErhverv.htm