Danish Crown kaster håndklædet i ringen: Sælger britiske fabrikker med tab

Danish Crown har solgt sit britiske selskab Tulip Ltd. for 2,4 mia. kr. Efter flere års kamp for at få vendt en underskudsforretning, kaster den danske slagterikoncern nu håndklædet i ringen. Den dansk bacon-eksport fortsætter dog uændret.

(ARKIV) Danish Crown Slagteriet i Holstebro. Eksporten af grisekød ventes til England ventes at fortsætte uændret, efter at Danish Crown har solgt en del af sin britiske forretning til et amerikansk selskab. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danish Crown har solgt sit britisk selskab Tulip Ltd. for 2,4 mia. kr. til den børsnoterede amerikanske slagterivirksomhed Pilgrim's Pride Corporation.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelse.

Salget kommer efter, at Danish Crown de sidste tre år har kæmpet for at få genskabt indtjeningen i selskabet, der har stået for forarbejdning og salg af både danske og lokale råvarer til de store detailkæder i Storbritannien.

Salgssummen ligger ifølge Danish Crown under de bogførte værdier i Tulip Ltd., hvilket betyder, at Danish Crown må realisere et tab på omkring en halv mia. danske kroner på grund af salget.

 

»Vi har gennem tre år arbejdet målrettet på at genskabe indtjeningen i Tulip Limited. Vi er nået så langt, at vi i det kommende regnskabsår forventede igen at tjene penge, men omvendt har vi også konstateret, at det vil kræve fortsatte investeringer at få indtjeningen op på det niveau, hvor vi var frem til 2015,« siger Danish Crowns topchef Jais Valeur i pressemeddelelsen.

Dansk eksport af grisekød til England fortsætter uændret

Jais Valeur lægger også vægt på, at salget ikke kommer til at påvirke den fire mia. kroner store danske eksport af grisekød til Storbritannien. Danish Crowns forretning på den anden side af Nordsøen har nemlig været opdelt i to forretninger, Tulip Ltd., som har stået for salget til detailhandlen, og så Danish Crown UK, som har haft ansvaret for salg af danske råvarer til den britiske forældlingsindustri, herunder Tulip Ltd. Danish Crown UKs aktiviteter fortsætter uændrede.

Pilgrim's Pride er i forvejen stærke på det britiske marked, når det gælder kyllingekød, og ønsker at styrke deres position inden for griekød. Pilgrim's Pride overtager 12 fabrikker og cirka 6.000 ansatte.

»Vi er glade for at kunne styrke vores europæiske forretning med købet af Tulip Limited, som positionerer Pilgrim’s Pride Corporation som en førende spiller globalt. Tulip Limiteds integrerede produktion, viden om innovation, velinvesterede produktionsanlæg, relationer til kunder og stærke lederteam vil cementere vores platform for vækst på det attraktive marked i Storbritannien,« udtaler Jayson Penn, der er Global CEO i Pilgrim’s Pride Corporation, i forbindelse med handlen.

Salget af Tulip Ltd. til Pilgrim's er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.