Danish Crown beklager svigt

Danish Crown tager alle påbud om fejl ved rengøringen alvorligt, siger koncernchef Kjeld Johannesen.

Danish Crown beklager svigt - 1
Slagteriselskabet Danish Crown beklager nu de svigt i rengøringen, som myndighederne har afdækket. <br>Arkivfoto: Erik Jepsen Fold sammen
Læs mere
Det er urealistisk, at der ikke kan findes fejl ved en så intensiv og omfattende kontrol, som Fødevaredirektoratet foretog torsdag morgen i sidste uge.

Det mener Danish Crown. Men slagteriselskabet tager alle påbud og indskærpelser fra myndighederne alvorligt, understreger adm. direktør Kjeld Johannesen i dag. Koncernledelsen beklager samtidig, at der har været svigt i rengøringen, som myndighederne har afdækket.

»Vi retter fejlene efter myndighedernes instrukser. Er der f.eks. tale om, at der på sigt er en risiko ved et rustent vandrør, sørger vi for at få det skiftet hurtigt. Selv om der ikke er nogen fødevaremæssig risiko. Og er der en snavset kniv i kødkassen, skal den selvfølgelig være i ren,« siger Kjeld Johannesen.

50 fodboldbaner
Danish Crown får dagligt af den store rengøringskoncern ISS gjort rent i 300.000 kvadratmeter produktionslokaler stopfyldt med maskiner og installationer. Omregnet svarer produktionsområdet på de 16 store slagterier til cirka 50 fodboldbaner.

Koncernen betaler ligeledes 270 mio. kr. om året til 500 veterinære medarbejdere, der dagligt har til opgave bl.a. at kontrollere veterinære forhold og fødevaresikkerheden på slagterierne. Disse folk er ansat af Fødevaredirektoratet og er aflønnet af Danish Crown. De 500 laver alt fra syn af de levende dyr til kontrol af kød og rengøring.

Hvad er din kommentar til, at der er 14 indskærpelser på slagteriet i Odense?

»Når myndighederne kommer med en indskærpelse, må der være en grund til det. Vi samarbejder med myndighederne om at løse de ting. Det vil vi fortsat gøre, og selvfølgelig arbejder vi på at reducere fejlene i rengøringen på vore slagterier,« siger Danish Crowns topchef, Kjeld Johannesen.