Danisco-chef i spidsen for DSB

Bestyrelsesformand: Koncerndirektør Mogens Granborg afløser Knud Heinesen som bestyrelsesformand for DSB.

DSB får en international anerkendt erhvervsmand som ny bestyrelsesformand.

Regeringen har udpeget koncerndirektør i Danisco Mogens Granborg som afløser for Knud Heinesen, der ved årsskiftet meddelte, at han ønskede at trække sig tilbage. Knud Heinesen, der har flere ministerposter bag sig, fylder 70 år til september.

Mogens Granborg, der er 54 år, har hidtil haft sin karriere i det private erhvervsliv, siden han i 1972 blev udviklingsingeniør i FDB. Senere førte karrieren ham til en post som underdirektør i Incentive, vicedirektør i Carlsberg, direktør i De Danske Sukkerfabrikker og endelig koncerndirektør i Danisco.

Granborg er civilingeniør, men har forlænget sit visitkort med en erhvervsforskergrad og en HD i finansiering.

Hans erhvervsmæssige svendestykke er omstruktureringen af den danske sukkerindustri, så den i dag fremtræder som den bedst organiserede i Europa. Det skete ikke uden blod, sved og tårer, men alligevel på en så human måde, at Granborg stadig er højt respekteret hos dem, det gjorde ondt på.

Folk, der står ham nær, forklarer det med, at Granborg er et helt menneske. Han er mere end den kolde tekniker, der svinger kniven. Han er også manden, der kan stille sig op på en palle og holde en engageret tale til medarbejderne. Og det gør ham ondt at fyre medarbejdere. Han går langt for at finde en omplacering.

Det øvrige erhvervsliv har haft fingrene ude efter ham, og det er blevet til en række bestyrelsesposter i erhvervsvirksomheder og organisationer. Han har været bestyrelsesformand i Monberg & Thorsen og S. Dyrup og er medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Industri og i flere af DIs udvalg.

I sin fritid rejser Mogens Granborg - passende nok for en kommende DSB-formand - meget sammen med hustruen Lise, og målet er ofte en tur til en af de internationale operaer.

joj@berlingske.dk